Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
36 komentara

Grafit pape Franje: Nosi plašt i leti zrakom poput superjunaka

Grafit pape Franje je osvanuo na fasadi jedne zgrade u Rimu. Šareni mural djelo je talijanskog uličnog umjetnika Maupala. Zasad se nitko nije žalio na vandalizam

REUTERS/PIXSELL
Foto: REUTERS/PIXSELL
36 komentara

Mural pape Franje u pozi Supermana osvanuo je na jednoj zgradi u Rimu, javlja Vatican Insider. Vatikanska služba za odnose s javnošću objavila je sliku na svom Twitter profilu.

Papa je nacrtan kako poput superjunaka leti zrakom s jednom rukom usmjerenom ispred sebe, a u drugoj drži svoju torbu na kojoj piše španjolska riječ valores (vrijednosti). Oko vrata nosi križ, a na sebi ima i plašt.

Šareni mural je djelo talijanskog uličnog umjetnika Maupala, a zasad se nitko nije žalio na vandalizam.

Papa: Lihvarstvo uništava obitelji

 - Kada obitelj nema novaca za hranu jer mora vraćati zajam s lihvarskim kamatama, onda to nije ljudski, nije kršćanski - rekao je papa Franjo tijekom opće audijencije u srijedu. 

Pozdravio je predstavnike protulihvarskih udruga i pozvao odgovorne u institucijama da spriječe lihvare. Lihvarstvo je ocijenio kao „dramatičnu društvenu bol koja ranjava nepovredivo dostojanstvo ljudskog bića“.

Papa Franjo je pozvao odgovorne i da učine sve kako nikome ne bi manjkao posao. 

- Neka ne manjka posao! To je izvor dostojanstva! Neka nadležni učine sve i neka zabrinutost za posao bude svima u središtu pažnje -  kazao je Franjo. 

Kataheza posvećena krizmi

Današnju katehezu papa Franjo je posvetio krizmi i pozvao roditelje da krizmaju djecu, jer samo krštenje nije dovoljno. Papa je objasnio kako Sveta potvrda (krizma) čini dio sakramenata kršćanske inicijacije, koja se sastoji od krštenja, krizme i euharistije. S krizmom se dobiva snaga Duha i bez nje se ostaje na pola puta, kazao je papa Franjo.

Prije i poslije opće audijencije papa Franjo se na Trgu sv. Petra zadržao s vjernicima. Na koncu je počela padati i kiša, a papa Franjo je kazao: 

- Posljednjih srijeda blagoslivljaju nas s neba, ali budite hrabri, naprijed.

Opća audijencija će se sljedeće srijede održati u dvorani Pavla VI.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message