News

Komentari 2

Grba Bujević: Predstavit će se mjere u slučaju zaraze turista

Grba Bujević: Predstavit će se mjere u slučaju zaraze turista

Nacionalni stožer objavio je u ponedjeljak da u zadnja 24 sata nije zabilježen novi slučaj zaraze korona virusom, tako da je ukupan broj oboljelih od korona virusa 2247

Idućih dana Nacionalni stožer civilne zaštite predstavit će mjere za slučajeve ako se od korona virusa razbole turisti, kako bi svi točno znali što im je činiti, najavila je u ponedjeljak ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i članica Stožera Maja Grba Bujević.

Grba Bujević je pritom poručila da da smo se previše opustili - sve antiepidemijske mjere trebaju se i dalje poštivati jer se korona virusa još nismo riješili.

- Sustav Civilne zaštite ostaje u funkciji, te će reagirati istog trena ako se bilo gdje pojavi i najmanje žarište. Time ćemo zaštititi naše stanovništvo, ali i turističku sezonu - rekla je Grba Bujević.

Takvo postupanje dovest će nas u bolju poziciju i za mogući odgovor na drugi val epidemije, ako ga bude, a epidemiolozi i biolozi tvrde da će ga biti, istaknula je.

Nacionalni stožer objavio je u ponedjeljak da u zadnja 24 sata nije zabilježen novi slučaj zaraze korona virusom, tako da je ukupan broj oboljelih od korona virusa 2247.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i zamjenik načelnika Stožera Damir Trut pohvalio je rad županijskog Stožera civilne zaštite tijekom epidemije, kao i članova svih 23 stožera sa 225 članova.

Velik je to sustav, u državi je preko 570 stožera, u Civilnoj zaštiti 18.000 ljudi, nekoliko desetina tisuća zdravstvenih djelatnika i policije. Formirana je zaliha zaštitne medicinske opreme tako da smo spremni za drugi val zaraze, ako će doći, poručio je Trut.

Najčitaniji članci