Obavijesti

News

Komentari 82

Oporba traži opoziv Plenkovića

Grbin izludio Jandrokovića s "AP", a premijeru je sjajno: 'Malo zabave za publiku...'

Premijer je ukratko, obzirom da je imao samo 10 minuta na raspolaganju, obrazložio zašto nema osnove za njegov opoziv. Zastupnici su ga "rešetali" četiri sata, do 22, a onda je otišao i izazvao bijes oporbe

VIDEO

Rasprava o oporbenom zahtjevu za opozivom premijera Andreja Plenkovića započela je u Saboru u 15 sati. Najprije je Ivan Penava, čelnik Domovinskog pokreta i predlagatelj ove inicijative uz potpise 33 zastupnika, obrazložio zašto oporba smatra da je vrijeme da Plenković ode s čela Vlade. Ponovio je kao razloge niz afera, među kojima kao ključnu posljednju - SMS aferu u koju je upleten i on osobno, pljačku INA-e, zatvaranje sisačke rafinerije, n Nakon tri sata, koliko su trajale replike na na njegovo izlaganje, konačno je na red došao i premijer. Za govornicu je stao dobro raspoložen pa ukratko, obzirom da je imao samo 10 minuta na raspolaganju, obrazložio zašto za njegov odlazak nema osnove i pobrojao uspjehe svoje Vlade. 

Prošlog tjedna je vrlo opširno obrazložio u pismenom očitovanju zašto nema osnova za izglasavanje njegova nepovjerenja. A prije nego što je i započeo za repliku se javilo preko 50 zastupnika. 

- Da li se osjećamo odgovornima? Da. Da li smo izdajnici? Ne - kazao je i podsjetio kako je njegova Vlada dva puta izborila pobjedu na izborima. 

- Iz toga slijedi ova erupcija nezadovoljstva pa čak i mržnje prema HDZ-u i meni osobno - dodao je pa naveo izgradnju Pelješkog mosta, druge cijevi tunela Učka, očuvana radna mjesta tijekom pandemije, mjere u ovoj energetskoj krizi, nabavu vojnih aviona Rafalea, na ulazak u Schengen i eurozonu...

Sabor o opozivu premijera, Jandroković ušutkavao Vidović Krišto: 'Klevetnice, prestanite...'
Sabor o opozivu premijera, Jandroković ušutkavao Vidović Krišto: 'Klevetnice, prestanite...'

- Ostat će toliko postignuća da mi ne bi bilo dovoljno ni 100 minuta - naglasio je poručivši oporbenjacima da će u oporbi i ostati za godinu i pol dana obzirom kako se ponašaju. 

- Mi smo s jedne strane, vi s druge i tako će i ostati - rekao je.

Grmoja: 'Otići će mecena nakon ovih izbora', Plenković: 'Morate popapati još puno žganaca da dobijete izbore. Ekipa, savjet, sa svima samo s njima ne'

Nije pitanje hoće li premijer otići, poručuje Mostov Nikola Grmoja i naglašava da hoće nakon idućih izbora.

- Gledam vas u oči i podsjećam na vašu najavu kada ste poručili da ćete HDZ i Hrvatsku mijenjati. Promijenili ste ih na gore, korumpirane ostavljate na pozicijama, nisam zlonamjeran da vam želim da završite u zatvoru, ali možda vam se i to dogodi - kazao je, a premijer mu odgovorio da još puno žganaca mora popapati da dobije izbore. 

- I vi i vaša strančica. Iznimno sam zadovoljan što sam vas se riješio, dobar savjet onima koji s vama supotpisuju dokumente - ekipa, bilo s kime samo s njima ne - poručio je pa naglasio kako borba protiv korupcije za vrijeme mandata njegove Vlade daje rezultate.

HDZ-ovci su zaurlali od smijeha nakon što je njihov Anton Kliman odgovorio SDP-ovoj Sanji Radolović poručivši kako ju je posljednja dva mjeseca vukao po raznim ministarstvima kako bi se pomoglo oko osnivanja Medicinskog fakulteta u Puli.

- Aha, aha - uzvikivali su HDZ-ovci i smijali se, a Radolović poručila kako to nije istina.

Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček pitao je premijera može li imenom i prezimenom nabrojati sve oni koji su protutnjali kroz dvije njegove Vlade i otišli zbog sumnje u korupciju.

- Nakon izbora ste dolazili u HDZ i tražili kako surađivati s HDZ-om, ucjenjivali. Ne sekirajte se, ostat će Most. Ali morate znati da su četiri bivša ministra kojih sam se riješio bolja od ovih koji su ostali u Mostu - odgovorio je Plenković.

Jandroković zbog Grbina sazvao stanku: 'Poštovani AP..."

Šef SDP-a Peđa Grbin se premijeru obratio s "poštovani AP", što predsjednik Sabora Gordan Jandroković nije dozvolio. 

- Te fore ostavite za izvan sabornice - kazao je pa dao riječ Grbinu da krene ispočetka. 

- Poštovani AP - ponovio je predsjednik SDP-a i "bacio" Jandrokovića u nevjericu.

- To je cirkus što radite i nepristojno. Ne činite to - rekao je, a Mostov Miro Bulj podsjetio kako je njega premijer svojedobno  mogao nazvati panjem.

- Tebi je to bilo u prilog, to ti je citat iz "Čovika i po", samo nisi znao, što ti je na sramotu - poručio je veselo Plenković, a Jandroković ga opomenuo jer je govorio bez njegova dopuštenja. Kako je došlo do žamora i dobacivanja iz klupa, odredio je 10-minutnu stanku.

- Imat ćemo uskoro zakon o zaštiti lika i djela AP-a - dobacio je Grmoja.

Vlada detaljno o prijedlogu opoziva Plenkovića: 'Loš uradak oporbe, zasniva se na nizu laži'
Vlada detaljno o prijedlogu opoziva Plenkovića: 'Loš uradak oporbe, zasniva se na nizu laži'

Šef SDP-a izludio Jandrokovića i HDZ-ovce

Stanka je istekla i Grbin je nastavio.

- Poštovani predsjedniče Sabora, Gordane Jandrokoviću, da su vaši inicijali izašli iz prepiska u optužnici, i vas bi oslovljavao s GJ. Poštovani AP... - ponovio je i izludio Jandrokovića pa dobio opomenu. 

Kako je nastavio oslovljavati premijera inicijalima, dobio je još jednu. Ali Grbin nije odustajao. 

- Poštovani AP, možete se vi hvaliti uspjesima, ali građani ove zemlje znaju što je istina - kazao je, a HDZ-ovci se zaredali s povredama Poslovnika naglašavajući Grbinovu nepristojnost.

- Pozivam ga kad bude izlazio neka pogleda kako svijetli Vlada u korist Ukrajine, a to što ste vi ostali na krivoj strani povijesti obilježit će vas za cijeli život - poručila mu je Maja Grba Bujević, a Jandroković još jednom pozvao da se u Saboru ne komunicira kako je Grbin sada komunicirao.

- Ima 30-ak zemalja koje ne dopuštaju curenje informacija iz istraga i kažnjavaju se - odgovorio je premijer, a Grbin ga ponovno oslovio s AP, ali kad je shvatio da će mu Jandroković oduzeti riječ, odustao je od nastavka govora. 

- Kako ste hrabri - uzvratio je predsjednik Sabora, a Plenković podsjetio kako je Grbin primao naknadu za odvojeni život iako na nju imao pravo jer je živio s obitelji. 

SDP-ova Sabina Glasovac pitala je što je Vlada dala bankama da odustanu od arbitraže u slučaju Franak.

- Spriječili smo negativne posljedice, ništa od onoga što je predmet tog memoranduma nije na uštrb štediša i nacionalnih interesa - odgovorio je premijer.

'Ne mogu se načuditi kako premijer nakon svega ima obraza bahatiti se i obraćati svisoka'

HDZ-ovci su nabacivali svom šefu pitanja kako bi se mogao hvaliti uspjesima pa su, dakako, skretali fokus na oporbu, njihovu nepodršku obuke ukrajinskih vojnika, veličanja premijera, a Mostov Nino Raspudić nije se mogao načuditi da Plenković ima obraza nakon svega bahatiti se i obraćati svisoka.

- Otići ćete vi, nadam se i prije godinu i pol kad su izbori - dodao je, a premijer uzvratio da će, obzirom na Most i njihove jatake, pobijediti i treći put.

SDP-ova Mirela Ahmetović upitala je što je s otkupom INA-e.

- Drago mi je da ste se odvezali od bova kad ste htjeli spriječiti izgradnju plutajućeg LNG-a. Ponuđeno trenutno nije prihvaćeno od strane Mađarske, što ne znači da se neće nastaviti - odgovorio je premijer, a SDP-ova zastupnica uzvratila da bi bilo bolje i njemu da se vezao za bovu, obzirom na trenutno onečišćenje mora tamo, nego što se vezao za kriminalnu organizaciju. 

'Frajer Plenković bi proganjao koga, novinare? Što će ih mučiti kao Matiju Gupca? To je reket'
'Frajer Plenković bi proganjao koga, novinare? Što će ih mučiti kao Matiju Gupca? To je reket'

SDP-ova Andrea Marić pitala ga je o zataškanim nalazima inspekcije u Vinogradskoj bolnici još od 2021., a nakon prijava Dijane Zadravec, o čemu je pisao Nacional.

- U komunikaciji ste s ministrom kad god dođe ovdje pa će on i odgovoriti. Ja nemam o tome nikakve informacije, a da nije medija ne znam što bi svi vi nas pitali i govorili - istaknuo je premijer. 

SDP-ov Mišel Jakšić pitao ga je osjeća li barem malo odgovornosti za stajanje obnove nakon potresa. 

- Kao što pomažemo Koprivnicu, Koprivničko-križevačku županiju i diljem Hrvatske, poseban fokus imamo na Sisačko-moslavačku županiju i Banovinu. Potpredsjednik Bačić je objasnio dinamiku rada, mislim da kada malo detaljnije vidite izvješće pojedinih resora da onda vidite konkretne rezultate, ubrzava se konstrukcijska obnova i izgradnja zamjenskih kuća - kazao je premijer na što je Jakšić konstatirao da o rezultatima sve govori činjenica da se nije pojavio na Baniji na drugu godišnjicu potresa.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš poručila je kako je premijer bio u pravu kad je rekao da će obnova biti duga i teška te ga upitala što mu je trebao eksperiment s ministrom Ivanom Paladinom. Premijer joj je odgovorio da se priključi task forceu za obnovu, da će je ministar Bačić rado uključiti, preporučivši joj da prošeće sutra Gornjim gradom kako bi se uvjerila da se Zagreb obnavlja te ponovio kako će obnova na Banovini i u zagrebačkom prstenu ubrzati.

- Ministar Bačić sjedio je na ušima kad se izglasavao prošli Zakon o obnovi da bi nedavno i sam priznao da je neprovediv - podsjetila je Mrak Taritaš na ulogu Bačića kao saborskog zastupnika, a onda je i Jandroković "nabacio" ideju.

- Možda bi vas trebao kolega Kliman odvesti u Ministarstvo - rekao je i nasmijao zastupnike. A time se referirao na opasku svog zastupnika Antona Klimana koji je ranije SDP-ovoj Sanji Radolović, a koja traži dopusnicu za studij medicine u Puli, poručio da ju je zadnjih mjeseci vodio po raznoraznim ministarstvima pokušavajući riješiti taj problem, na što je Jandroković istaknuo kako je to intrigantno, što je također izazvalo smijeh u sabornici.

Premijer se sjajno zabavlja u sabornici

Predsjednicu Zeleno-lijevog bloka Sandru Benčić zanimala je nabavka softvera zbog kojeg je Gabrijela Žalac uhićena, a i oko kojeg se kao AP spominje u prepisci s Josipom Rimac. Pitala ga je prima li svakog vlasnika tvrtki i licenci kad Vlada nešto nabavlja i koliko je puta primio na razgovor Mladena Šimunca čiji je softver uporno Žalac htjela nabaviti.

Plenkovićev plan protiv curenja informacija izaziva strepnju i u HDZ-u: 'On ne shvaća što radi'
Plenkovićev plan protiv curenja informacija izaziva strepnju i u HDZ-u: 'On ne shvaća što radi'

- Na zahtjev ministrice je održana prezentacija, čini mi se baš u vrijeme kad smo izbacivali Mostovce iz Vlade, često primamo razna izaslanstva u Vladi, a koliko se sjećam nije bilo više sastanka sa Šimuncem - rekao je.

Benčić je bocnula HDZ-ovce zbog pitanja koja postavljaju i pitala da li ih je sam sebi pisao premijer, a Plenković se u sabornici baš zabavljao, dobacivao, "nabacivao" forama, "umirao" od smijeha i odgovarao sarkastično.

- Ankica i ja smo zajedno pisali pitanje jučer cijeli dan. Malo da bude zabavnije za publiku - rekao je kroz smijeh.

'Andrej, ako te AP oteo, namigni tri puta'

SDP-ov Arsen Bauk poručio je premijeru da su mu  AP "uvalili" njegovi.

- Dapače, ja za razliku od mnogih mislim da su Andrej Plenković i AP krvavom sukobu. Evo, recimo, Andrej Plenković za ovo što izlazi u medije kaže "to je demokracija", a AP bi zaustavljao Reuters. Ključno pitanje današnje rasprave je tko stoji pred nama, ovaj europejac koji zna što je demokracija ili ovaj autokrata koji bi zaustavljao Reuters? Andrej, ako te AP oteo, namigni tri puta - kazao je, što premijera nije nimalo naživciralo, dapače, nasmijalo ga je. 

- Ne brinite, Vlada ne zaustavlja Reuters i medije, tu lažnu tezu koja iskrivljuje ono što je intencija onoga što želimo spriječiti jer smatramo da nema javnog interesa da uski krug ljudi koji posjeduje određene informacije, a koje ne posjedujem ja... Bilo je zgodno vidjeti kako je vaš sponzor Milanović rekao da ja posjedujem informacije, što znači da ih je on u svoje vrijeme posjedovao, e vidite, tu je ta ključna razlika, mi ne znamo što su istrage, tajni izvidi, a on je znao. Mi želimo spriječiti one koji imaju to i zlorabe to da ih distribuiraju, a nisu vezani uz kazneni postupak. To ima 30-ak drugih zemalja, nismo originalni, čak prepisujemo - kazao je, a Bauk ukazao Jandrokoviću da je Plenković predsjednika Zorana Milanovića nazvao sponzorom, što je ispod razine, dodao je, oslovljavanja s AP. 

Zastupnica Radničke fronte Katarina Peović osvrnula se na premijerovu izjavu da smo među 15 najrazvijenijih zemalja istaknuvši da smo tamo kao oni koji bogatima spremaju večeru i peru čaše, a Plenković istaknuo da je izvrgnula tu njegovu izjavu.

- Estonija, Latvija, Litva, Nizozemska, Njemačka, Belgija, Luksemburg, Francuska, Španjolska, Portugal, Italija, Slovačka, Slovenija, Grčka i Hrvatska... eto ih, 15 zemalja u NATO-u, EU, europodručju i Schengenu, to što vi moju tezu o tome da smo među 15 zemalja koje su u najužem krugu transatlantske i europske integracije želite poistovjetiti s tezom da smo među 15 najrazvijenijih svijeta, to je vaša želja - rekao je.

Plenković: 'Imam kontakt sa svim bivšim članovima Vlada, a kada i što s njima razgovaram su stvari koje nemaju nikakve veze s pravnim postupcima'

HDZ-ov Rade Šimičević ocijenio je oporbene inicijative patološkom mržnjom prema HDZ-u. 

Zastupnik Domovinskog pokreta Daniel Spajić pitao je šefa Vlade koliko je puta nakon smjene Žalac bila potajno na sastanku kod njega i o čemu se razgovaralo. Plenković se osvrnuo na njegovu stranu.

- Vaš pokret je meni bitan po tome što ste u listopadu 2020., kada je Bezuk, koji je instruiran od ljudi iz vaše stranke i okružen ljudima iz vaše stranke, došao pred Banske dvore i napravio teroristički napad, skoro ubio policajca. To je okvir gdje Penava tada javnim izjavama, a nije bio bolji ni P.G., tražio razumijevanje za ono što je taj čovjek napravio - kazao je najprije. 

Što se tiče njegova pitanja, Plenković je istaknuo kako ima kontakt sa svim bivšim članovima Vlada. 

- Kada i što s njima razgovaram su stvari koje nemaju nikakve veze s pravnim postupcima - rekao je.

Tišina i mrak glavni su saveznici političara u sukobu interesa
Tišina i mrak glavni su saveznici političara u sukobu interesa

Zastupnica Centra Dalija Orešković podsjetila ga je na izjavu kada je Tomislav Karamarko bio predsjednik HDZ-a da stranka ne može biti talac jedne osobe.

- No, nakon što ste postali premijer, čitavu ste državu podredili sebi - naglasila je i upitala ga je je li on AP.

- Vi se ubrajate u one zastupnike i komentatore s tom šupljom pričom o porobljavanju institucija. Naprotiv, to ne da nije slučaj nego primjer tijela u kojem ste vi bili doživljava novi zakon, koji je pozitivno ocijenjen i od strane GRECO-a i EK-a, a vi ste se proslavili po tome da niste poznavali pravo primjenjujući samo jedan jedini zakon. I pali su i vama i vašoj nasljednici svi bitni slučajevi na sudovima - od Bernardića, koji nema nikakve veze HDZ-a pa i Tomašević je svaki put išao tražiti zadovoljštinu sudskim putem - rekao je premijer i dodao kako nitko nije talac jednog čovjeka. 

- A najmanje ćemo biti vaš - kazao je.

 Orešković je uzvratila da nije odgovorio na izravno pitanje je li on AP, a on njoj poručio da nema pojma ništa.

Plenković najavio: 'Ministar će izaći s prijedlozima okvira koji bi trebao olakšati našim građanima pitanje najma stanova'

Bojan Glavašević, zastupnik Zeleno-lijevog bloka, pitao ga je zna li koliki postotak raspoloživog dohotka netko s prosječnom zagrebačkom plaćom izdvaja za stanarinu za dvosoban stan.

- Ne znam niti je to pitanje kojim bih se ja trebao baviti. Međutim, pitanje s kojim bi se svi zajedno trebali baviti jest rast cijena stanarina u Gradu Zagrebu, osobito u Centru, koje danas i s neprevelikim brojem kvadrata dolaze i do 1000 eura, što je, naravno, zabrinjavajuće,i dovodi nas do zaključka da je brojnim ljudima s njihovim primanjima teško iznajmiti stan - poručio je premijer pa istaknuo ono što zna.

- Koliko je točni postotak, ne znam, no ono što znam je da će ministar graditeljstva, u okviru čijeg portfelja je i politika stanovanja, cijena nekretnina i najma, izaći s prijedlozima jednog okvira politike koji bi trebao olakšati našim građanima i pitanje najma stanova - najavio je premijer, a potom mu Glavašević sam odgovorio na pitanje. 

Tko su Plenkovićevi spavači u Saboru? Sumnjivaca je mnogo: 'Jedna ekipa nije sasvim jasna'
Tko su Plenkovićevi spavači u Saboru? Sumnjivaca je mnogo: 'Jedna ekipa nije sasvim jasna'

- 68 posto raspoloživog dohotka i to je brojka koja je ogroman problem. U rezoluciji Europskog parlamenta od 2021. se govori o pravu na priuštivo stanovanje i da, to je problem svih nas - kazao je.

'Hrvatska je talac jednog lopova, a to ste, premijeru, vi. Odlazite. Premijer najgore Vlade otkako je Hrvatska neovisna'

HDZ-ovu Josipu Boriću nije jasno zašto oporba traži opoziv njegova šefa. 

- Evo, nakon šestosatne rasprave ja ne vidim i dalje razlog - poručio je.

Mostov Bulj govorio je o Mati Graniću istaknuvši kako je s načelnikom Baške vode Joškom Roščićem te Mladenom Bajićem, oštetio za dvije milijarde kuna Mirovinske fondove. Pokazao je dokument o tome kako je 300 hektara zemljišta u Baškoj vodi otišlo u ruke vlasnicima PPD-a. 

- Ovo je kriminalno-korupcijska oluja - naglasio je i odnio premijeru dokument. Pružio mu ga je, ali ga Plenković nije htio uzeti pa mu ga je Bulj ostavio na govornici.

- Nemam nikakvih saznanja o ovome, pitat ćemo nadležne ministre. Ja sam mislio da vi danas nećete biti ovdje i gubiti vrijeme nego s alkarima u Munchenu, koji rade promociju Hrvatske - odgovorio je premijer.

Nakon što su "ispucali" replike i krenuli na raspravu u ime Klubova, Plenković je otišao, zbog čega su zastupnici negodovali, a Mostovci protumačili kao bijeg. 

- Ova rasprava nema smisla bez premijera. Dokazuje kako se ponaša prema ovom visokom Domu, ovo je sramota i treba prekinuti ovu sjednicu - poručivali su oporbeni zastupnici.

Stipi Mlinariću iz Domovinskog pokreta sve se ovo, kaže, gadi. 

- Hrvatska je talac jednog lopova, a to ste, premijeru, vi. Odlazite, bolje prije nego kasnije, bolje za vas. Ne znam kako ovi s desne strane to više mogu trpiti - dodao je.

Grbin je naglasio kako je Plenković predsjednik najgore Vlade otkako je Hrvatska postala neovisna. 

- Od silnih afera se ne stignemo baviti da pomognemo ljudima da žive bolje. Premijer se bavi tko će dobiti trupce iz Hrvatskih šuma i normalno da ne zna onda koliko košta stanarina i koliko ljudima treba za kupiti nekretninu - kazao je.

Najdugovječniji premijer treba otići jer ne radi dobro svoj posao, poručila je Mrak Taritaš odbacivši tezu da Plenkoviću nema alternative. 

- Oporbe itekako ima. A Vladu Andreja Plenkovića moglo bi zamijeniti 20 nasumce odabranih ljudi s ulice. Ova Vlada je nesposobna, jedino što su uspjeli pokrenuti kod obnove je kaže li se Banija ili Banovina - naglasila je.

Orešković uputila oštru poruku i zastupnicima Domovinskog pokreta

HDZ je u cirkus pretvorio, ne samo ovu raspravu, nego cijelu državu, istaknula je Orešković.

Sabor izglasao novi Zakon o obnovi četvrtog ministra: 'Sada više nema alibija za nečinjenje'
Sabor izglasao novi Zakon o obnovi četvrtog ministra: 'Sada više nema alibija za nečinjenje'

- Satima smo slušali prepucavanje između bivšeg i sadašnjeg HDZ-a i neugodno mi je što sam dio ovakvog Parlamenta. Ovo što smo slušali danas to je krvna slika Hrvatske i treba se zapitati koja je budućnost. Sve vuče na to da ćemo imati HDZ nakon HDZ-a, neki prekriveni. Da imamo institucije ne bi bilo AP-a kao premijera. Onome kome do sada nije jasno da je AP šef svih korupcijskih afera, od Borga do Softvera, Hrvatskih šuma, takvoj osobi neće pomoći ni 10 ovakvih rasprava - kazala je ogorčeno dodavši kako će o opozivu premijera naposljetku odlučivati građani na izborima. 

A onda je uputila oštru poruku zastupnicima Domovinskog pokreta, predlagateljima ovog prijedloga.

- Od vas očekujem da vas vidim na dan glasanja kad i drugi oporbeni klubovi predlažu inicijative, ali i na raspravama o drugim točkama dnevnog reda - poručila je misleći na činjenicu da zastupnika DP-a, a u većini slučajeva predsjednika Penave, nema u Saboru. 

Da je premijer ostao, Zvane Brumnić iz Kluba Socijaldemokrata bi ga upitao zar stvarno misli da građani zaslužuju ovakvu vlast.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'

SLAVONSKI BROD - Jaka grmljavina nakon toga je počeo padati led i kiša. Jedno pet minuta sigurno. Uništeno mi je cvijeće i jagode, kazala je čitateljica. Slavonski Brod pogodilo je snažno nevrijeme. DHMZ je najavio da će tijekom dana prevladavati sunčano vrijeme uz moguće lokalne pljuskove sredinom dana, pretežno na istoku zemlje. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu jugozapadni vjetar.

Pobjednik Eurosonga Nemo deklarira se kao nebinarna osoba. Evo što taj pojam znači
PREDSTAVNIK ŠVICARSKE

Pobjednik Eurosonga Nemo deklarira se kao nebinarna osoba. Evo što taj pojam znači

Nebinarna osoba je osoba čiji se rodni identitet i/ili ekspresija ne podudaraju s rodom koji joj je pripisan pri rođenju, navodi portal Dugineobitelji...
VIDEO U Velikoj Gorici snimili su prašinski vrtlog: 'Ma to je baby tornado za doček Baby Lasagne'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO U Velikoj Gorici snimili su prašinski vrtlog: 'Ma to je baby tornado za doček Baby Lasagne'

VELIKA GORICA: Snimka je nastala ne pretjerano daleko od zračne luke na koju slijeće Baby Lasagna, pa su se neki odmah našalili "Evo ga, baby tornado za doček Baby Lasagne"... Kako navode specijalizirani portali, ova pojava traje kratko, najčešće do jedne minute...