News

Komentari 23

Grbin: 'Trebat će još vremena da vratimo povjerenje građana'

Grbin: 'Trebat će još vremena da vratimo povjerenje građana'

Grbin je u Dubrovnik dao podršku kandidatima za župana i dubrovačkog gradonačelnika Roku Toliću i Ivanu Tropanu, izjavivši da su oni jamac perspektive grada i županije u vremenu korona-krize

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u subotu u Dubrovniku kako je nezadovoljan rejtingom stranke u proteklim mjesecima, ali i da je svjestan da je preuzeo stranku u silaznoj putanji te će trebati jako puno vremena dok se vrati povjerenje građana.

Grbin je napomenuo kako SDP izgubljeno povjerenje vraća na predstojećim izborima, s" iskusnim ljudima koji su u svom kraju spremni biti vjesnici promjena na bolje".

- Mi ćemo se uvijek voditi dubrovačkim geslom 'Zaboravite privatno, brinite za javno'. Za nas nema zakona šutnje. Reagiramo na svaki nezakonit čin, a nećemo kao HDZ braniti ministra koji je cvjećarima dao milijunski posao. Politika čistih ruku počinje od vlastitog praga i zato sam siguran da ćemo vratiti povjerenje građana - rekao je Grbin.

Na upit novinara Grbin je odgovorio da SDP nema problem u Zagrebu s podrškom Jošku Klisoviću.

- Na izborima za lokalnu samoupravu pokrili smo sve gradske četvrti s mnogo novih mladih ljudi, koji nisu upetljani u korupcijske afere. Imali smo problem sa strankom Milana Bandića i to smo prerezali - rekao je Grbin.

Aktivaciju mandata u Hrvatskom saboru Rajka Ostojića Grbin je ocijenio 'najavljenim i očekivanim'.

- Ostojić je izvorno osvojio mandat dobivši najviše preferencijskih glasova. Najavio je aktivaciju u listopadu pa ne vidim u tome ništa neočekivano ili neku opstrukciju. Konzumirat će ono za što su ga građani izabrali - rekao je Grbin.

Grbin je u Dubrovnik dao podršku kandidatima za župana i dubrovačkog gradonačelnika Roku Toliću i Ivanu Tropanu, izjavivši da su oni jamac perspektive grada i županije u vremenu korona-krize.

- Nažalost, kriza je pokazala da su se Dubrovnik i županija previše oslonili na monokulturu turizma. Kraj koji je među najbogatijima u Hrvatskoj danas ima ozbiljnih problema. Grad je prezadužen, kao i županijska bolnica te se ne mogu redovno financirati brojne obveze. Ne može se pomoći građanima kako uvjeti pandemije zahtijevaju, a istovremeno se novac netransparentno troši. Tolić i Tropan nude odgovore, a ne izgovore - rekao je Grbin.

Kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana Roko Tolić izjavio je kako treba ubrzati aktivnosti da jug Hrvatske bude na 'zelenoj listi'.

- Za to nam ne treba tromost i nepostupanje, već liderstvo. Nije vrijeme za eksperimente. Ljudi koji su nas postavili na sredinu pa i na dno ljestvice ne mogu biti dio rješenja. Trebaju nam nova lica i novi lideri. Nudim menadžerski zaokret u upravljanju županijom - rekao je Tolić.
Kandidat za dubrovačkog gradonačelnika Ivan Tropan izjavio je kako je u proteklim godinama u ekspanziji turizma Grad zaradio ogroman novac, a 95 posto proračunskih sredstava danas se, kako je ustvrdio, troši na plaće zaposlenih u netransparentnim uvjetima.

- U proteklih pet godina gradska uprava zadužila se za preko 300 milijuna kuna. Svi projekti odrađeni su ili s EU fondovima ili zaduženjem, koje ćemo vraćati mi i naša djeca. Vratit ćemo zidine Gradu i osigurati plaće i sva socijalna davanja", poručio je Tropan.

Najčitaniji članci