Obavijesti

News

Komentari 67

Osječani platili vodu, ali ipak neće dobiti obećane zastave?

Osječani platili vodu, ali ipak neće dobiti obećane zastave?
2

Osijek je raspisao natječaj za izradu zastava koje su se trebale dijeliti redovnim platišama vode. Od četiri proizvođača, ni jedan nije pogodio točnu boju grbova

VIDEO

Baš kad su se poradovali da će kao redovne platiše računa za vodu kod osječkog gradskog Vodovoda u znak zahvale dobiti hrvatski barjak, Osječane je zatekla informacija da ih možda ipak neće dobiti. 

Naime, osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo prije nekoliko mjeseci najavio je zajedničku akciju Grada i gradske tvrtke Vodovod u kojoj će, po sistemu javne nabave, kupiti 30 tisuća hrvatskih zastava i za to izdvojiti čak 600 tisuća kuna. Ideja je bila poklanjati zastave svima koji redovno plaćaju vodu. 

Natječaj poništili tri tjedna nakon raspisivanja

Osječani su vijest o davanju više od pola milijuna kuna iz proračuna za takvu bizarnu akciju zapravo primili s negodovanjem. Tek manji broj građana, vjerojatno onih koji nemaju barjak iako se on može kupiti i za 20 kuna, podržao je ideju. No, Bubalo je ustrajao pa je natječaj za nabavku zastava i raspisan. Tri tjedna nakon toga, poništen je. 

- Zaprimili smo ponude četiri proizvođača zastava no, niti jedna nije prošla jer njihove zastave ne zadovoljavaju propisane grafičke standarde izgleda zastave koje je definirala RH. Boje u grbu nisu bile u redu. Kako je to projekat koji je dio naše javne nabave predviđene za ovu godinu, o tome hoćemo li ponoviti natječaj i nastaviti s provedbom te ideje, odlučit ćemo nakon što dovršimo poništenje ovoga natječaja - rekao je direktor osječkog Vodovoda Ljubomir Novoselić. 

Problematične boje na grbovima Slavonije i Istre

Neslužbeno se doznaje da su 'nevaljali' dijelovi na zastavama koje su ponuđene Vodovodu zapravo dijelovi koji se odnose na grb Slavonije i grb Istre.  

Kuna kao simbol Slavonije trebala bi biti žuto-bijela, a često se na zastavama pojavljuje kao crno-bijela dok istarska koza mora biti potpuno žuta, a na nevaljalim zastavama ima crvene rogove i kopita. 

Osječki Vodovod našao 'dlaku u jajetu'

Zanimljivo je, pak, da ni zastave koje se vide na internet stranicama Sabora nemaju propisane detalje pa se tako čini da je osječki Vodovod tako našao 'dlaku u jajetu' u svom projektu kojega su prvo odlučili provesti, a potom se pokolebali vidjevši žestoku reakciju osječke javnosti. 

- Na projektu ću ustrajati i zastave ćemo kupiti jer se već samom najavom te akcije povećao broj platiša vode - kazao je kratko Bubalo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa