Obavijesti

News

Komentari 10

Gredelj za 24sataTV: Branim HDZ, ali ne slažemo se sasvim

Gredelj za 24sataTV: Branim HDZ, ali ne slažemo se sasvim
3

U ekskluzivnom intervjuu za 24sataTV odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj tvrdi kako nije dobio tražene spise, a crna torba u HDZ-ovu uredu zvuči kao zgodna dosjetka

VIDEO

Odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj rekao je ekskluzivno za 24sataTV kako crna torba u uredu stranke može zvučati kao zgodna dosjetka, ali morat će popričati sa sudionicima kako se našla tamo. Kaže kako USKOK ne vodi selektivno istragu i kako je riječ o jednom velikom nesporazumu.

Kosor je već nekoliko puta rekla kako podupire rad institucija, prije svega pravosuđa. Spremni su prije svega biti suradnici USKOK-u.

- Međutim, dogodilo se to da na naš zahtjev da izvršimo uvid u spis sa saslušanja ključne osobe, nismo dobili uvid u spis. ovo je već treći ili četvrti dan. Informacije koje je dao DORH u najmanju ruku su bile neprecizne da ne kažem nekorektne, a pogotovo u dijelu gdje ja ne govorim istinu. Na pitanje bi li se Kosor odazvala pozivu da svjedoči, Gredelj je odgovorio:

- Naravno! To je neupitno. Ona je to i sama isticala u više navrata - odlučno je rekao odvjetnik.

Na pitanje zašto misli da USKOK uskraćuje informacije, Gredelj je odgovorio kako se ne bi usudio nagađati u ovako ozbiljnoj situaciji. 

- Ne bih htio nekom svojom sumnjičavošću pothranjivati tezu koju podmeću određeni mediji kako bi rasplamsali rat između stranke i USKOK-a. Ako želite znati istinu bilo bi dobro pitati USKOK - rekao je Gredelj i dodao kako je on voljan dati na uvid svu korespondenciju koju je imao s USKOK-om. Dobio je od njemu nepoznate osobe informaciju kako može dobiti uvid u spis danas od 13 sati. Međutim, imao je otprije dogovorene obaveze pa nije bio u mogućnosti pogledati dokumente.

Gredelj kaže kako nije prebrojavao članove stranke koji su obuhvaćeni slučajem Fimi medije. Za samo postojanje crnih fondova, jesu li postojali i kakvi su bili, rekao je kako ćemo svi morati čekati presudu suda. 

Voditelj Tihomir Ladišić osvrnuo se na slične primjere tuženih stranaka u europskim zemljama. 

- Ne sumnjam da bi HDZ mogao nestati sa scene zbog krivnje djelovanja nekolicine ljudi, a ne zbog krimena stranke - rekao je Gredelj. Vjeruje kako će u sudskom postupku biti puno zanimljivih detalja, ali ne zna koliko će to biti zanimljivo za građanstvo. Gredelj je nekada imao kritičke ocjene prema stranci.

- To što ja branim HDZ ne znači da se slažem sa svime s predsjednicom stranke. Pa ne slažem se sa svime ni sa svojom ženom, a i dalje živimo zajedno - rekao je Gredelj. 

Konačni cilj svega je umanjiti izglede HDZ-a za ponovno osvajanje vlasti na izborima. Gredelj tvrdi kako nema šanse da optužnica protiv HDZ.-a bude podignuta prije izbora, a još neko vrijeme i nakon izbora. 

Gredelj traži ispriku od Cvitana zbog izjave da su dobili spise

Odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj traži ispriku USKOK-ova ravnatelja Dinka Cvitana zbog odgovora glasnogovornika USKOK-a Vuka Đuričića koji mu je rekao da ne govori istinu kada kaže da nije dobio sve tražene spise. Gredelj kaže kako je tražio tri lista papira, vezanih za optužnicu Fimi Media, koje mu još nisu kopirali, prenosi HRT.

Đuričić pak tvrdi da je 16. studenoga odvjetnica iz Gredeljeva ureda preuzela 38.000 stranica spisa, a sam Gredelj u ponedjeljak još 861 stranicu spisa i 79 DVD-a. Đuričić je dodao da dobili sve spise i HDZ dobiti svaki papir koji traži, nakon što se oni kopiraju.

Gredelj je pozvao glavnoga državnog odvjetnika da provede efikasnu istragu o tome na koji su način tajne informacije iz institucije kojoj je na čelu dospjele u javnost.

'USKOK nikome ne krši prava'

USKOK je na svojim internetskim stranicama objavio kako navod Vladimira Gredelja da je "tražio tri lista papira i još se nisu kopirali" nije točan. Priopćili su kako je Vladimir Gredelj 23. studenog 2011. podneskom tražio da mu se kopira ostatak spisa od stranice 37.852 na dalje što u naravi znači preslik daljnjih 580 stranica spisa i 5 dvd-ova. Spis je preslikan i odvjetnički ured je obaviješten o tome. 

- Na kraju napominjemo da u spomenutom podnesku nigdje nije navedeno traženje "zapisnika o saslušanju Ive Sanadera, koji je saslušan 22. studenog 2011. godine" kao ni da je tražio "tri lista papira" - stoji na kraju priopćenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature