Obavijesti

News

Komentari 14

Greta Thunberg zbog borbe za klimu napustit će školovanje

Greta Thunberg zbog borbe za klimu napustit će školovanje
4

Nakon završetka ove školske godine, Thunberg se u potpunosti planira posvetiti svojoj klimatskoj kampanji, naglasili su izvori. Za godinu dana planira upisati višu školu

VIDEO

Švedska aktivistica za klimu Greta Thunberg planira se odmoriti od škole na godinu dana kako bi provela svoju međunarodnu kampanju, kazali su izvori za dpa u subotu.

Šesnaestogodišnjakinja je svojim prosvjedom za klimu okrivila svjetske vođe da ne rade dovoljno oko klimatskih promjena, te je predvodila brojne školske štrajkove učenika i studenata.

Ona će sudjelovati na summitu Ujedinjenih naroda u rujnu u New Yorku te na UN-ovoj konferenciji za klimu u prosincu u Čileu.

R20 Austrian World Summit

Prošle je godine prisustvovala klimatskoj konferenciji UN-a u poljskim Katowicama.

Nakon završetka ove školske godine, Thunberg se u potpunosti planira posvetiti svojoj klimatskoj kampanji, naglasili su izvori.

Prema navodima koje je prvotno objavila švedska novina Dagens Nygeter, Thunberg se ne brine o nastavku školskog obrazovanja, već planira upisati višu školu nešto kasnije, to jest za godinu dana.

Vrijeme je bilo presudno kaže Greta za Dagens Nyheter: "To se mora dogoditi sada. 2020. je godina u kojoj moramo preokrenuti emisije štetnih plinova oštro nadolje ako želimo održati globalno zagrijavanje između 1,5 do 2 stupnja Celzijeva".

Demonstration calling for action on climate change in Vienna

S obzirom na to da Thunberg odbija letove zrakoplovom, njena obitelj traži načine kako će prijeći Atlantik, vjerojatno brodom, naglasili su izvori.

Thunberg je ovoga vikenda posjetila Beč i događaj koji je organizirao Arnold Schwarzenegger, filmski glumac i bivši guverner Kalifornije.

Svjetski summit R20 u Austriji događaj je koji služi za povezivanje gradova i regija koji su već započeli inicijative zaštite klime.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a