News

Komentari 2

Grom udario na planinare na Triglavu: Više je ozlijeđenih, spašavali ih helikopterima

Grom udario na planinare na Triglavu: Više je ozlijeđenih, spašavali ih helikopterima

Akcija spašavanja krenula je u petak kada su planinari zapeli nakon udara groma, njih dvoje je bilo teško ozlijeđeno. U pomoć je odmah krenula spasilačka služba...

Nakon udara groma u petak na Kredarici, u akciju spašavanja 18 planinara krenula je spasilačka ekipa s policijskim helikopterom. 

Grupa od 18 planinara vraćala se iz Triglava. Prema prvim informacijama, udarom groma je dvoje teško i dvoje lakše ozlijeđeno. 

Spasilačka ekipa je helikopterom po normalnom vremenu poletjela na područje Triglava, koje se tijekom toga jako pogoršalo te su morali sletjeti.

Uz pomoć ostalih planinara, planinarskog vodiča i djelatnika Kredarice, svi planinari uspješno su ispratili na Kredaricu.

Zbog velikog broja povrijeđenih i lošeg vremena aktiviran je i helikopter slovenske vojske koji je na Kredaricu odveo ekipu od osam gorskih spasitelja kako bi pomogao dežurnoj ekipi.

Akciju su vodile ekipe GRS Mojstrana, a zbog velikog broja nesreća aktivirani su bili i GRS Rateče, GRS Kranjska Gora, GRS Mojstrana, GRS Jesenice i GRS Bohinj.