Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Grozni uvjeti: U kući u SAD-u pronašli 88 bolesnih mačaka

Aktivisti su dobili dojavu da je u kući 13 mačaka, no njihov broj je bio višestruko veći. Mačke su bile pothranjene, bolesne i pune buha. Pružena im je pomoć

24sata
Foto: 24sata
16 komentara

Američka organizacija za zaštitu i spašavanje životinja Humane Society of Huron Valley (HSHV) pronašla je čak 88 mačaka u kući u Ypsilanti Townshipu u američkoj saveznoj državi Michigan.

Aktivisti su dobili dojavu da se u kući nalazi 13 mačaka, no broj je bio višestruko veći. Mačke su živjele u lošim uvjetima, bile su bolesne, pothranjene i pune buha. Nakon spašavanja pružena im je pomoć, a sve mačke starije od 5 mjeseci sada su ponuđene na usvajanje.

- Definitivno ćemo raditi s tužiteljem na podizanju tužbe. Ovo je vjerojatno najgori slučaj gomilanja u nekoliko posljednjih godina - rekao je Matt Schaecher, direktor HSHV-a. Dodao je kako je kuća bila puna izmeta, muha i smeća, a mačke su pronađene u svakom kutu kuće.

- Doslovno sam izvukao četiri mačke iz ladice za posuđe - rekao je Schaecher.

Schaecher objašnjava kako je gomilanje životinja mentalna bolest koju može spriječiti jedino tužba u kombinaciji s liječenjem.

Možda vas zanima i ovo:
Message