Obavijesti

News

Komentari 64

Grubišić o izjavi Nikolića: A što ste očekivali od jednog četnika

Grubišić o izjavi Nikolića: A što ste očekivali od jednog četnika
6

HDSSB-ovac je komentirao izjavu da je Vukovar srpski grad. Poručio je srpskom predsjedniku neka to pokuša pa će se opet uvjeriti da su Hrvati vojnici i ratnici

VIDEO

Boro Grubišić (HDSSB) komentirao je izjavu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da je Vukovar srpski grad te da se Hrvati nemaju tamo što vraćati.

- A što ste očekivali od četnika? Neka pokuša to ostvariti, pa će se opet uvjeriti da su Hrvati vojnici i ratnici - rekao je Grubišić, za kojeg je Nikolićeva izjava bespredmetna i bezvezna. Zaključio je kako hrvatska javnost opet ima o čemu pričati nekoliko dana te da se pozornost opet skrenula s važnih tema gospodarstva i nezaposlenosti. Komentirao je i zahtjeva li Nikolićeva izjava reakciju državnog vrha.

- Treba reagirati državni vrh na čelu s predsjednikom, predsjednikom vlade i ministricom vanjskih poslova - smatra Grubišić te dodaje kako njihova reakcija očito kasni kao što je kasnila nakon napada na naše navijače u Novom Sadu.

- Trebalo je tada proći nekoliko dana. Valjda će se i sada, nakon dva, tri dana netko oglasiti - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vukovar je bio i ostao i grad Hrvata i grad Srba i Vukovar je grad u kojem žive i Hrvati i Srbi. Tako treba biti. Nalazi se na istočnoj granici Hrvatske i na zapadnoj obali Dunava, koji dijeli Hrvatsku i Srbiju i ta rijeka nas treba spajati, rekao je Milorad Pupovac (SDSS) komentirajući skandaloznu izjavu novog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića. Dodao je kako predsjednik treba paziti na svoj vokabular.

- Takve izjave ne mogu unaprijediti odnose između država i nema nikakve sumnje da odgovornost šefova država i Srbije i Hrvatske nalaže drugačiji vokabular i drugačije odnose posebno prema mjestima, koja su mjesta groznog stradanja i bezumlja jedne politike koja je poražena i koja ne bi trebala dobiti prostora u bilo kojem smislu ili u bilo kojoj riječi - rekao je Pupovac.

Jelaš: Oko 20 posto djece puši u osnovnoj školi

Zastupnici su nastavili raspravu o Izvješću o radu pravobraniteljice za djecu za 2011. godinu. Branka Juričev-Martinčev je rekla kako će ga Klub zastupnika HDZ-a podržati.

- Rad ureda pokazuje kontinuirani napredak u gotovo svim segmentima zaštite i promoviranja prava djece - rekla je zastupnica. Izvješće su podržali i zastupnici HDSSB-a.

- Ured pravobraniteljice se svim raspoloživim sredstvima bori za zaštitu prava djece - rekao je Igor Češek (HDSSB).

Domagoj Hajduković (SDP) prokomentirao je HDZ-ovu potporu Uredu pravobraniteljice.

- Što se tiče sadašnje licemjerne brige kolega iz HDZ-a prema djeci, podsjetit ću ih da su u prošlom sazivu zagovarali zakon po kojem bi se sva pravobraniteljstva ujedinila. Ova Vlada i ovaj Klub to neće učiniti, jer vjerujemo da je Ured pravobraniteljice za djecu izuzetno bitan, kao i ostala dva - rekao je Hajduković.

Nadica Jelaš (SDP) ukazala je nezadovoljstvo srednjoškolaca vezano za polaganje državne mature.

- Bili su suočeni s pitanjima i pojmovima za koje u toku 12-godišnjeg školovanja nisu čuli. I ljudi iz struke složili su se da je državna matura preteška i da predstavlja svojevrsno iživljavanje nad djecom - ukazala je Jelaš. Dotakla je podataka o prehrambenim i pušačkim navikama djece od 11 do 15 godina, koje je prije nekoliko dana objelodanio ministar Jovanović.

- Ti podaci zabrinjavaju i plaše, strahovito plaše. Djeca su predebela, njih 20 posto počelo je pušiti u osnovnoj školi, jednako toliko ih ne pere zube - nabrajala je Jelaš. Potom je ukazala na manjak vrtića, naročito u ruralnim sredinama te na ogromne razlike u cijenama vrtića.

- U Međimurskoj županiji cijena vrtića iznosi oko tisuću kuna, s tim da 50 posto sufinanciraju roditelji, a ostalo lokalna samouprava. Pri tom moram naglasiti da je prosječna plaća u toj županiji 25 posto niža od državnog prosjeka - upozorila je Jelaš. Izvješće pravobraniteljice ocijenila je kao izvrsno.

Sabor dao potporu Svjetskom danu romskog jezika 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem nazočio je prigodnom druženju nakon donošenja odluke Hrvatskoga sabora o potpori međunarodnoj inicijativi za ustanovljenje 5. studenog kao Svjetskog dana romskog jezika. U Sabor su zbot toga stigli predstavnici Roma te su ih zastupnici pozdravili.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS