Obavijesti

News

Komentari 49

Grubišić dobio opomenu zbog opaske o prezimenu kolege

Grubišić dobio opomenu zbog opaske o prezimenu kolege
9

U Saboru se u srijedu raspravljalo o izmjenama Zakona o pružanju usluga u turizmu. Predviđa se mogućnost osnivanja i rada internetskih turističkih agencija

VIDEO

Boro Grubišić (HDSSB) uspio je zaraditi opomenu tijekom poslijepodnevne saborske rasprave o izmjenama Zakona o pružanju usluga u turizmu, zbog nacionalističke opaske Igoru Kolmanu (HNS) na osnovu prezimena. Predloženim zakonom predviđena je mogućnost osnivanja i rada internetskih turističkih agencija u poslovnim i stambenim prostorima te se ukida uvjet najmanje dvije godine radnoga staža za voditelje poslovnica turističkih agencija. 

U raspravi su se mogle čuti opaske kako je potrebno voditi računa da te agencije ne budu nelojalna konkurencija onima koji imaju vlastite urede i plaćaju najmove i koji nisu u istom položaju s agencijom koja posluje iz svog doma. Za Grubišića ovaj zakon je na tragu "bespuća turističke neozbiljnosti".

- Svaka će kuća biti turistička putem interneta, ako oni koji imaju širokopojasni Internet, u kojoj će jedna osoba punoljetna otići možda usjeći malo drva u šumu, šušnja nakupiti, a kad se netko javi na mail onda će ga netko od mlađih ukućana pozvati da se javio neki Hans i pitati ga što da mu napiše u mailu - kazao je Grubišić.

- Čini mi se da što se više u Saboru čovjek poziva na narod i domovinu da se više taj isti narod tretira kao totalne kretene. Vi često navodite primjere ljudi koji su posve nesposobni išta raditi, koji će čuvati ovce pa će se onda neki Hans javiti koji će upropastiti ugled Hrvatske i na temelju toga donosite zaključke kako ne bi trebalo nikakve zakone donositi nego moramo uspostaviti državu koja je mama, tata, skrbnik, pokrovitelj našim sugrađanima. Time ih tretirate kao maloumne i idiote pozivajući se istovremeno na njih i njihovu dobrobit - replicirao mu je Kolman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Upotrebljavate teške riječi"

- Kolega Kolman, teško mi je zapamtiti vaše prezime kad je Hrvatsko. Upotrebljavate teške riječi. U ime obitelji ste nazvali prljavim pokretom, sada spominjete narod kao kretene, to su teške riječi i kvalifikacije odnosno diskvalifikacije. Mislite li da je znanje rada na internetu jedino što je potrebno u turističkoj agenciji onda ja ne znam tko je ono što ste vi rekli - uzvratio mu je Grubišić.

Na ovu repliku reagirao je predsjedavajući Nenad Stazić (SDP).

- Kolega Grubišić, ako vi imate problema s memorijom u pamćenju nekih prezimena koja ne završavaju na -ić to je vaš problem - presjekao je Stazić i HDSSB-ovcu udijelio opomenu.

Za riječ se javio i Kolman koji je ovu izjavu shvatio kao osobnu, ali i uvredu po nacionalnoj osnovi.

- Ja sam Hrvat i moji, što nije uopće važno. Moja familija je u Hrvatskoj puno dulje nego vaša - uzvratio je HNS-ovac.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...