Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
17 komentara

GSS-ovci su spasili Njemice na Velebitu: Jedna ozlijedila glavu

Centar 112 dojavio je dežurrnima HGSS Stanice Gospić da su na području Šugarske Dulibe ozlijeđene dvije planinarke. U spašavanje je odmah po teškom terenu krenulo 12 članova GSS-a

Foto: HGSS Gospić
17 komentara

Dvije njemačke planinarke ozlijedile su se u četvrtak navečer između Šugarske Dulibe i Lukova Šugarja. Centar 112 dojavio je dežurrnima HGSS Stanice Gospić. U spašavanje je odmah krenulo 12 članova gorske službe spašavanja.

Foto: HGSS Gospić

U 23:50 dolaze do unesrećenih i saniraju ozljede. Jedna planinarka je pri padu ozlijedila glavu, a druga se žalila na bolove u koljenu.Nakon kraćeg odmora spasioci s unesrećenima započinju silazak.

"Silazak je bio oprezan kako se iscrpljene planinarke ne bi dodatno ozlijedile. U 2 sata spasioci su se planinarkama spustili na Jadransku magistralu u Lukovom Šugarju te ih prevezli do Karlobaga. Akcija je završena povratkom spašavatelja u bazu u 3 sata. Akciju spašavanja dodatno su otežavali mrak i izrazito težak teren", objavio je GSS Gospić.

Radna noć za spašavatelje #HGSS Stanice #Gospić. http://www.gss.hr/novosti/2-planinarke-iz-njemacke-zatrazile-pomoc-hgss-a/

Objavljuje HGSS - Hrvatska Gorska Služba SpašavanjaPetak, 21. lipnja 2019.
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message