Obavijesti

News

Komentari 231

Veliki požar na Jakuševcu: Dim se proširio, gasili su cijelu noć

Veliki požar na Jakuševcu: Dim se proširio, gasili su cijelu noć
30

Pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić rekao je kako je požar pod kontrolom, ali će gašenje trajati malo dulje. Vatrogasci su požar gasili s dvije strane i iz visine s krana...

VIDEO

U srijedu oko 19.20 sati izbio je požar u reciklažnom dvorištu Jakuševac. Na terenu su policajci i djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, a u gašenju požara sudjeluje 10 vatrogasnih vozila te 25 vatrogasaca iz Vatrogasnih postaja Novi Zagreb, Centar i Žitnjak. Gorio je odbačeni namještaj, nema ozlijeđenih, a pomoć pružaju i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava.

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:23

>>>>Posljednje informacije:

22.40 Intervencijom 130 vatrogasaca iz vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s 45 vatrogasnih vozila više nema otvorenoga plamena u požaru na Reciklažnom dvorištu Jakuševec, izvijestio je u srijedu navečer Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Osim službenika PU Zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, na terenu se nalaze i predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Čistoće, Vodoopskrbe i odvodnje te Hrvatske elektroprivrede, navodi Ured i dodaje kako požar ne predstavlja ugrozu za stanovništo.

Potpuno gašenje požara, ističe, očekuje se tijekom jutarnjih sati.

Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo pregledali su podatke s mjernih stanica i prema podatcima, nakon požara na Jakuševcu, nema onečišćenja zraka, priopćilo je u srijedu navečer Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske (MUP).

 Zavod će, kako navodi MUP, provesti i mjerenja vlastitim uređajima na mjestu požara  i naknadno u Utrinama.
 O tim rezultatima će obavijestiti i 112 Zagreb.

21.44 - Pogledajte novo javljanje uživo s Jakuševca:

21.28 - Požar u Reciklažnom dvorištu na zagrebačkom Jakuševcu zahvatio je sto metara četvornih odbačenog namještaja, visine i do desetak metara, pa bi se vatrogasci i cijelu noć mogli boriti s vatrom iz koje suklja gusti dim vidljiv sa šireg gradskog područja. U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba doznaje se da su vatrogasci uspjeli okružiti vatru i razdvojiti prostor zahvaćen plamenom od neugroženog prostora. No, sada trebaju ugasiti otvoreni plamen što bi, prema vatrogasnom iskustvu, moglo potrajati čitavu noć možda i dan s obzirom na veličinu vatrom zahvaćene površine, ali i količinu gorive tvari. Nakon prigušivanja krenut će se na raskapanje opožarenog materijala i dogašavanje vatre.

- Smrad dima osjeti se sve do Velike Gorice - rekla nam je čitateljica.

21.14 - Ovo je strašno. Nikad ovako veliki požar nisam vidjela. Nadam se da neće biti ozlijeđenih, to je jedino bitno - rekla je djevojka koja živi u neposrednoj blizini Jakuševca.

Vatra još uvijek ne jenjava. Svako malo dolaze nova vatrogasna kola te vatrogasci neumoljivo gase, a vrućina je i na udaljenosti velika dok je smrad nesnošljiv.

20.45 - Novim Zagrebom odjekuju vatrogasne sirene.

20.30 - Pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić rekao je kako je požar pod kontrolom, ali će gašenje trajati malo dulje, javlja Dnevnik.hr.

20.15 - Vatrogasci požar gase s dvije strane, sa zemlje i iz visine s krana. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Čitatelji su nam poslali nekoliko fotografija i snimki iz kojih se vidi kako je zagrebačko nebo prekrio gusti crni dim. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..