Obavijesti

News

Komentari 9

'Guverner Vujčić mora otići, nitko nema gubitke kao HNB'

'Guverner Vujčić mora otići, nitko nema gubitke kao HNB'
4

Prema njegovim informacijama HNB je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila novi ogromni gubitak od 1,3 milijarde kuna. Podsjetio je kako je u prošloj godini HNB imao gubitak od 2,5 milijardi kuna

VIDEO

Zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović pozvao je Vladu da u Saboru pokrene opoziv guvernera HNB-a Borisa Vujčića te tako zaštiti imovinu hrvatskih građana odnosno devizne rezerve. Prema njegovim informacijama HNB je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila novi ogromni gubitak od 1,3 milijarde kuna. Podsjetio je kako je u prošloj godini HNB imao gubitak od 2,5 milijardi kuna i to kako su sami priznali zbog negativnih tečajnih razlika. Time, navodi, u samo godinu i pol ukupni gubitak HNB-a iznosi 3,8 milijardi kuna. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Zastupnik Ivan Lovrinović o HNB-u Reporter: Snježana Krnetić

Posted by 24sata Politiko on Thursday, 18 October 2018

- Nema tog poduzeća u Hrvatskoj koja je u ovako kratkom roku napravila toliku gubitak. Sva brodogradilišta nisu u godinu i pol dana ostvarila takav gubitak - ustvrdio je Lovrinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Traži i da se guvernera pozove na saslušanje u Sabor, da se hitno izmjeni zakon o HNB-u te dopusti ulazak državne revizije u HNB kako bi se utvrdilo pravo stanje stvari odnosno kolike su državne rezerve Hrvatske. 

- U sve imamo pravo sumnjati - kazao je Lovrinović. 

Predsjednika Vlade pozvao je da objasni zašto je zažmirio i tolerirao ogroman gubitak HNB-a u prošloj godini, jer je upravo on taj koji je podržao da se Borisu Vujčiću produži mandat na još šest godina.

- Znači da on izravno potiče takve ljude da loše upravljaju deviznim rezervama koje predstavljaju vlasništvo Hrvatske  ustvrdio je Lovrinović.

Stranka Promijenimo Hrvatsku izrazito je zabrinuta zbog lošeg upravljanja deviznim rezervama i općenito poslovanja HNB-a. Lovrinović je izvijestio u kako je od pouzdanih izvora saznao da su unatoč gubitku u prošloj godini od 2,5 milijarde kuna izabranim članovima vodstva HNB-a isplaćeni bonusi. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina