Obavijesti

News

Komentari 41

Pojačan promet na autocesti: Kod Lučkog kolona 3 kilometra

Pojačan promet na autocesti: Kod Lučkog kolona 3 kilometra
4

Vrlo gust promet je na cestama u smjeru mora i prema graničnim prijelazima, a najduža kolona od sedam kilometara je na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba

VIDEO

Na autocesti A1 vozi se u koloni i pred naplatom Demerje u smjeru Zagreba gdje je kolona oko tri kilometra, a pred naplatom Dugopolje u smjeru Splita i pred naplatom Šibenik iz smjera Zagreba po jedan kilometar.

Između čvora Maslenica i vijadukta Božići u smjeru Dubrovnika kolona je oko četiri kilometra, a kolona je iod čvora Gornja Ploča prema tunelu Sveti Rok u smjeru Dubrovnika. Zastoji i kolone su dionicom od Karlovca do Bosiljeva u smjeru mora te između čvora Zadar 1 i tunela Bristovac u smjeru unutrašnjosti.

Na zagrebačkoj obilaznici A3: prema naplati Lučko kolona je iz smjera Jankomira oko kilometar, baš kao i prema naplati Lučko iz smjera Buzina.

'Udarni' vikend: Kolone, zastoji i gust promet u smjeru mora
'Udarni' vikend: Kolone, zastoji i gust promet u smjeru mora

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj pred naplatom Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je oko tri kilometra, a povremeno se prekida promet kroz tunel Frukov Krč.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlasku iz Hrvatske kolona je oko dva kilometra, a pred naplatom Bregana oko kilometar i pol. 

Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko šest kilometara, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon, pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko dva kilometra, a kilometar pred čvorom Matulji u smjeru Rijeke.

Kolona je i na Krčkom mostu u smjeru kopna od Njivica i u smjeru otoka, oko 500 metara.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) kolone su na dionicama Crikvenica-Novi Vinodolski, Zadar-Biograd na Moru, Split-Omiš, te kod Šibenika, Makarske i Dubrovnika.

Zbog pojačanog prometa zastoji i kolone povremeno su na prilazima turističkim središtima duž obale, Jadranskoj (DC8) i Ličkoj (DC1) magistrali, na autocestama pred naplatnim postajama i u blizini odmorišta, na Krčkom mostu, na graničnim prijelazima te u trajektnim lukama i pristaništima. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Osim toga, iz HAK-a upozoravaju kako opreznije treba voziti na A1 Zagreb-Split-Ploče i to između čvorova Benkovac i Pirovac (na 295. kilometru) u smjeru Dubrovnika, zbog zaustavljenog vozila, a na A7, riječkoj obilaznici, kod čvora Škurinje (na 24.+650 km) u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će (tijekom vikenda, ali i zbog blagdana Velike Gospe): u nedjelju, 12. kolovoza  od 12 do 23 sata, u utorak, 14. kolovoza od 15 do 23 sata i u srijedu 15. kolovoza od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac.

Najduže se čeka na ulazu Bajakovo, tri i pol sata te na izlazu Macelj dva i pol sata, a na većini drugih graničnih prijelaza od 15 minuta nadalje.   

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...