News

Komentari 0

Gužve u prometu: Zbog sudara kod Zdenčine kolona od 7 km

Gužve u prometu: Zbog sudara kod Zdenčine kolona od 7 km

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, promet je srednjeg intenziteta, a tijekom dana očekuje se pojačan promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, graničnim prijelazima te u trajektnim lukama i pristaništima

Zbog sudara dva osobna automobila oko 8:25 sati, na autocesti A1 kod Zdenčine napravila se kolona od čak 7 kilometara. Srećom, u sudaru nije bilo ozlijeđenih i došlo je samo do materijalne štete. Kolona se u međuvremenu nešto smanjila.

Na graničnim prijelazima čekanja su na ulazu u Hrvatsku od 30 minuta  do 2 sata na GP Rupa, a promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Vozi se usporeno na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između naplatne postaje Demerje i čvora Donja Zdenčina u smjeru Dubrovnika; na  A7 Rupa-Diračje pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije kolona je oko jedan kilometar; na Krčkom mostu u oba smjera (DC102), od Krčkog mosta prema rotoru Šmrika (DC102); na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

HAK javlja da je opasnost  od naleta na predmet na kolniku na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, između 382.i 379. km u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km na sat.

Mogući zastoji i kolone

Hrvatski autoklub (HAK) upozorio je kako je moguća vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas je do 14 te u nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Zbog vode na kolniku zatvorena je državna cesta DC517 u Belom Manastiru.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Najčitaniji članci