Obavijesti

News

Komentari 68

HAC postavio 3D signalizaciju: Upozorava vas na krivi smjer

HAC postavio 3D signalizaciju: Upozorava vas na krivi smjer
2

Tijekom noći s četvrtka na petak izvest će se i druga 3D horizontalna prometna signalizacija također na autocesti A4 na odmorištu Ljubešćica, u smjeru Zagreb

VIDEO

U utorak, 24. rujna postavljena je prva 3D horizontalna signalizacija na autocesti A4 Zagreb - Goričan, u čvoru Popovec, koja vozače upozorava na pogrešan smjer, ističu u Hrvatskim autocestama.

Radovi su izvedeni tijekom noći kako ne bi ometali promet na tom dijelu autoceste. Postavljanje ove signalizacije je pilot projekt koji provode Hrvatske autoceste, a prema našim saznanjima jedino se u Austriji provodi sličan projekt.  

Tijekom noći s četvrtka na petak izvest će se i druga 3D horizontalna prometna signalizacija također na autocesti A4 na odmorištu Ljubešćica, u smjeru Zagreba, javlja HRT.

Tijekom sljedećih  dana planira se izvedba 3D horizontalne prometne signalizacije na autocesti A1 Zagreb - Split - Dubrovnik, na čvorovima Gornja Ploča i Zagvozd te na autocesti A3 Bregana - Zagreb - Lipovac, na čvoru Rugvica kao i na autocesti A5 Beli Manastir - Osijek - Svilaj, na čvoru Đakovo i odmorištu Ivandvor u smjeru Osijeka.

3D oznake na kolniku stvaraju optičku varku nailaska na "šiljke" ili umjetne izbočine, odnosno "uzdignute plohe" s ciljem dodatnog upozorenja vozačima koji su krenuli u pogrešnom smjeru.

Također, u narednom periodu postavit će se dodatna prometna signalizacija za poštivanje sigurnosnog razmaka između vozila i to na dijelovima autocesta gdje se događa najviše naleta na vozilo ispred.

Sigurnosni razmak na autocesti, pri najvišoj dopuštenoj brzini definiran je s dvije sekunde.

Horizontalna prometna signalizacija pomoći će vozačima vizualizaciju dvije sekunde, a koje znače razmak od 70 metara. Time će se osigurati sigurna udaljenost između vozila.

Pored navedenog, bit će postavljeni i znakovi "Držite razmak" te informativne ploče "Budite odgovorni" s izmjenjivim porukama upozorenja o važnosti držanja razmaka, opasanosti korištenja mobitela u vožnji te opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola i opijata.

Sve navedene aktivnosti izvode se isključivo s ciljem dodatnog upozorenja i edukacije korisnika kako bi se povećala sigurnost, smanjio broj prometnih nesreća, ali i utjecalo na podizanje svijesti o važnosti praćenja prometne signalizacije kao i odgovorne vožnje, navode u HAC-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa