Obavijesti

News

Komentari 40

Hajdaš Dončić: Iz HŽ-a morat će otići najviše ljudi, njih 7.000

Hajdaš Dončić: Iz HŽ-a morat će otići najviše ljudi, njih 7.000
1

Naši potezi su teški, ali odgovorni. Ne guramo glavu u pijesak, rekao je ministar prometa koji je kazao da je koncesija autoceste već pobudile interes iz inozemstva

VIDEO

Ministar Siniša Hajdaš Dončić gostovao je u Dnevniku HRT-a za koji je rekao kako njegovo ministarstvo za svako od poduzeća u resoru ima plan, jer je svako od poduzeća opterećeno dugovima. 

U četiri godine kroz planove restrukturiranja, koji ne uključuju samo otpuštanje nego i modernizaciju, iz resora bi trebalo otići 10.000 ljudi, od čega najviše iz željeznica, njih 7.000. Već je otišao i jedan glavni menadžer, a HŽ Holding se do 15. listopada ukida. 

Najveći izazov za opstanak ima HŽ Cargo.

O Antešićevoj mirovini: To je pravno dozvoljeno, ali etički upitno

Njegov zamjenik Zdenko Antešić došao je u središte pozornosti nakon što se u nedjelju doznalo da je u kolovozu 2011. odlaskom u mirovinu na jedan dan aktivirao povlaštenu mirovinu. Ministar je rekao da je njegov čin pravno dozvoljen, ali etički i politički upitan. Ipak, još nije razgovarao sa zamjenikom, a to planira napraviti u ponedjeljak. Nije htio reći hoće li se i on sada naći na listi za odstrel. 

Za autoceste se već javilo nekoliko svjetskih fondova

Osvrnuo se i na koncesioniranje autocesta. Rekao je kako se javilo nekoliko svjetskih financijskih listi i fondova, ali nije htio govoriti o imenima. Naglasio je da se ne radi o prodaji, nego o koncesiji, te da trenutačno biraju savjetnika koji će odabrati model. Ako taj model bude prihvatljiv za Hrvatsku krenut će se u koncesiju. 

Naglasio je da je trenutni dug autocesta četiri milijarde eura i da se mora ići na smanjivanje dugova čemu će pomoći i koncesija, a za 30 godina, ako se koncesionar za to razdoblje nađe, autoceste se vraćaju Hrvatskoj. 

'Naši su potezi teški, ali ne guramo glavu u pijesak'

Na pitanje znači li koncesija otpuštanje, rekao je da se sve mora restrukturirati neovisno o koncesiji i da odgovornost neće prebaciti koncesionaru.

- Mi smo odgovorna Vlada. Naši potezi su teški, ali odgovorni. Ne guramo glavu u pijesak, rekao je Hajdaš Dončić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...