Obavijesti

News

Komentari 18

Hakiran Assadov mail? On se zabavlja iPadom, a Sirijci umiru

Hakiran Assadov mail? On se zabavlja iPadom, a Sirijci umiru
5

Predsjednikova žena navodno troši tisuće dolara na naručivanje dizajnerske odjeće, nakita i namještaja preko interneta, a Assad za to vrijeme skida glazbu s iTunesa

VIDEO

Britanski list Guardian došao je u posjed mailova koje je sirijske predsjednik Bašar al-Assad razmjenjivao sa svojom suprugom Asmom i uskim krugom bliskih prijatelja.

Assad je tako, između ostalog, od Irana dobivao savjete kako se nositi s ustankom protiv svoje vladavine. To je samo mali dio podataka koji se nalaze u više od 3 tisuće dokumenata za koje aktivisti tvrde da su privatne poruke skinute s privatnih računa sirijskog predsjednika i njegove žene. 

Prema dokumentima koji su se pojavili na prvu godišnjicu sirijskog ustanka, obitelj živi izolirano od krize i dalje uživa u luksuznom životu. 

Predsjednikova supruga navodno troši tisuće dolara na naručivanje dizajnerske odjeće i nakita preko interneta, dok se predsjednik zabavlja iPadom i skidanjem glazbe s iTunesa.

Dok ostatak svijeta s užasom gleda na brutalno suzbijanje prosvjeda diljem zemlje tijekom kojih je ubijeno više od 7500 ljudi, Asma al-Assad  troši tisuće eura na svijećnjake, stolove i lustere iz Pariza.  

Guardian je objasnio da je provedena provjera autentičnosti dijela mailova koje su razmijenili supružnici, ali nije bilo moguće u potpunosti provjeriti autentičnost svih poruka. 

U jednom od mailova Asma je suprugu napisala da će ako budu jaki, kroz sve, proći zajedno. Sirijska prva dama zabrinuta je za sigurnost svog supruga zbog čega mu je savjetovala da nabavi odijelo koje izgleda kao normalno, ali da zapravo štiti od metaka. 

Jedan od bliskih suradnika predsjedniku je savjetovao da koristi snažniji jezik s više nasilja i da pokaže da cijeni potporu prijateljskih zemalja. 

Mailovi su pokazali da predsjednička obitelj, dok tisuće Sirijaca gladuje i umire na ulicama, kupuje i ručno izrađen namještaj iz Velike Britanije, nakit prepun dijamanata i knjige o Harryju Potteru. 



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature