News

Komentari 52

'Halo, piton nam je u dvorištu' Zmija im dogmizala do kuće u Zagrebu. Još ne znaju čija je

'Halo, piton nam je u dvorištu' Zmija im dogmizala do kuće u Zagrebu. Još ne znaju čija je

Pitona dugog metar i pol ispred kuće u Trnavi našli su stanari, a na intervenciju je odmah krenuo Azil Dumovec koji je zbrinuo zmiju. Ne zna se čiji je kraljevski piton. Dobro je uhranjen i nedavno je presvukao kožu

Obitelj iz zagrebačke četvrti Trnava u šoku je sinoć nazvala Centar 112 te su rekli da im je kraj kuće piton dug metar i pol. 

Preko Centra je angažiran i Azil u Dumovcu koji je odmah dobio fotografiju koja im je potvrdila da se stvarno radi o kraljevskom pitonu.

POGLEDAJTE VIDEO: Traži se vlasnik

- Kolega iz terenske ekipe brzo je preuzeo zmiju. Ljudi su objasnili da je piton dogmizao najvjerojatnije iz susjednog dvorišta čiji su vlasnici trenutačno na moru. Iako ih je egzotična zmija iznenadila, pazili su na nju do našeg dolaska i pomagali oko njezina hvatanja - navodie iz Dumovca.

Odakle je piton, za sada je nepoznanica.

- Budući da su dani topli, a ni noći nisu hladne, zmija je izvan terarija možda i nekoliko dana - kažu.

Veterinar u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba jutros je temeljito pregledao pitona te utvrdio da je riječ o odrasloj, zdravoj jedinci o kojoj se netko dobro brinuo. Piton se nedavno presvukao, pa mu je koža uredna i sjajna.

Najčitaniji članci