Obavijesti

News

Komentari 0

Hanfa odobrila prvo izdanje korporativnih obveznica

Hanfa odobrila prvo izdanje korporativnih obveznica

Kako se naovdi u pripćenju Hanfe, obveznice su nepodređene, s bezuvjetnim i neopozivim jamstvom, s fiksnom godišnjom kamatnom stopom, uz polugodišnju isplatu kamata i konačnim dospijećem 7 godina nakon dana izdanja

VIDEO

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrilo je u četvrtak Agro Invest Grupi prospekt u vezi s javnom ponudom i uvrštenjem obveznica vrijednih do najviše 300 milijuna kuna, a riječ je o prvom ovogodišnjem izdanju korporativnih obveznica na Zagrebačku burzu.

Kako se naovdi u pripćenju Hanfe, obveznice su nepodređene, s bezuvjetnim i neopozivim jamstvom, s fiksnom godišnjom kamatnom stopom, uz polugodišnju isplatu kamata i konačnim dospijećem 7 godina nakon dana izdanja.

Tvrtka iz Buzina nudi obveznice isključivo kvalificiranim ulagateljima, a bit će izdane i uvrštene u središnji depozitorij nematerijaliziranih vrijednosnih papira kojim upravlja SKDD na dan izdanja.

Agro Invest grupa vlasnik je devet tvrtki, čija je osnovna djelatnost poslovanja u poljoprivredno prehrambenom sektoru ia ima 440 zaposlenika. Tvrtke u sklopu Agro invest grupe, među kojima su PPK Valpovo i PPK Orahovica te PD Modriča, svoju djelatnost obavljaju na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Raukar poziva na hapšenja u Hanfi, Jandroković: 'Kak' je krenulo u Zagrebu, oprez...'
Raukar poziva na hapšenja u Hanfi, Jandroković: 'Kak' je krenulo u Zagrebu, oprez...'

Osnovna područja poslovanja su u ratarskoj, stočarskoj i voćarskoj proizvodnji, uz ribnjačarstvo, gdje su tržišni lider u Hrvatskoj, a poslovanje čine i ratarska i stočarska kooperacija, silosno poslovanje, proizvodnja vina, stočne hrane i sjemenarstvo, navodi se na web stranici grupe.

Grupa je lani ostvarila poslovni prihod od 490 milijuna kuna, što je 21,3 posto više nego u 2020. Operativni troškovi iznosili su 352 milijuna kuna i bili su 9,4 posto viši. Neto dobit iznosila je 71,8 milijuna kuna, što je čak 2 puta više nego u 2020., kada je ostvreno 23,2 milijuna kuna dobiti.

Ovo je prvo uvrštenje korporativnih obveznica na uređeno tržište Zagrebačke burze d.d. u 2022. godini, ističe se u priopćenju Hanfe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović