Obavijesti

News

Komentari 1022

Hasanbegović maknuo Tita, a ovako je izgledao kao - pionir

Hasanbegović maknuo Tita, a ovako je izgledao kao - pionir
1

Fotografija prikazuje malog Hasanbegovića na polaganju pionirske zakletve, s plavom kapicom i crvenom petokrakom. 'Slika je iz Pionirskoga grada. Kapa mi je uvijek kvarila frizuru, kaže Hasanbegović

VIDEO

Nakon niza zapleta Milan Bandić uspio je postići dogovor kojim je konstituirana zagrebačka skupština. Novu većinu tvore njegovi zastupnici, ljudi Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića te HDZ-ovci.

Andrija Mikulić iz HDZ-a imenovan je njezinim predsjednikom. Mikulić je za predsjednika izabran s 26 glasova za, 20 protiv i 6 suzdržanih. Nisu ga podržali SDP, Tomislav Tomašević iz platforme Zagreb je naš i Mato Kapović iz Radničke fronte. Esih i Hasanbegović dobili su Odbor za imenovanje ulica i trgova te Odbor za prostorno uređenje. Milan Bandić prvi je put progovorio o preimenovanju Trga maršala Tita.

- Što se Tita tiče, mogu samo reći da su moja dva strica poginula na Sutjesci a dvojica na Bleiburgu. Neću dalje. Prvi prijedlog preimenovanja Trga maršala Tita je bio 1997. godine, ali tad je pokojni Franjo Tuđman to zaustavio. Sad su se povijesne prilike promijenile – rekao je Bandić.

Kad ga je Tomašević zapitao kako to da su se od svibnja promjenile povjesne prilike, Bandić ga je podsjetio da posluša njegov govor zašto želi Trg Republike Hrvatske.

- Ja sam ljepši od vas, ali nisam izbore dobio zato što sam ljepši. Ja sam dobio šesti mandat jer ono što drugi misle ja napravim - rekao je Bandić, kojemu je najveći problem predstavljalo odustajanje Branka Lustiga, koji nije htio sudjelovati u promjeni imena Trga maršala Tita. Iako nam je prošli tjedan rekao da će potpisati i pitao nas što da napravi, Lustig je svoj mandat stavio u mirovanje. Zamijenio ga je neurokirurg iz KB-a Dubrava, Vjekoslav Jeleč, koji je u prošlom sazivu bio gradski zastupnik HSLS-a. Predsjednik skupštine Andrija Mikulić rekao je da nije savršen, da je radio najbolje što može i poštuje druge i drugačije. Neizravno je rekao da će ograničiti Bandića.

- Nadam se kvalitetnom radu. Tri stranke čine vladajuću većinu. Proteklih sam tjedana čuo razne nazive za ovu suradnju, poput trgovine. Tri stajališta i tri stranke čine veću demokratničnost nego jedna stranka i mišljenje. To će se vidjeti. Gradom više ne upravlja jedan čovjek nego će odluke proizlaziti iz konsenzusa većine. Ovo će biti glavno mjesto odlučivanja -rekao je Mikulić. Tomislav Tomašević, Mato Kapović i SDP-ovci prozvali su novu većinu političkom trgovinom.

- Ovo je odvratna politička trgovina. Bandić je govorio da će dati ime Trga maršala Tita na referendum, a Bruna Esih da neće ići s Bandićem zbog korupcijie i klijentelizma. Zbog ovakve politike mladi odlaze iz Hrvatske - rekao je Tomašević. Anka Mrak Taritaš je rekla da se radi o neodgovornom ponošanju.

- Ova je koalicija nerealna. Bandić je krenuo kao SDP-ovac, a slaže koaliciju s ekstremno desnima. To nije dobro za građane. Ako ne mogu formirati vlast, neka kažu i da se ide na izbore – rekla je Taritaš. Sa svoja dva zastupnika formalno je prijavljena u Skupštini kao Hrvatska stranka umiroviljenika, kako im ne bi propalo 167.000 kuna koje dobivaju iz proračuna.     

Oba nedemokratska režima popela su mu se na vrh glave!

Preko glave Zlatka Hasanbegovića protutnjala su dva nedemokratska režima, crveni i crni, ustaški i partizanski, no on se danas, čini se, bez povjerenstva, sam obračunao s oba: “Slika je iz Pionirskoga grada” rekao je za 24sata i dodao: “Kapa mi je uvijek kvarila frizuru”...

Fotografija koju objavljujemo prikazuje malog Hasanbegovića na polaganju pionirske zakletve, s plavom kapicom i crvenom zvijezdom petokrakom.

Redakciji ju je ustupio čitatelj. Tekst prisege glasio je: Danas, kada postajem pionir, dajem časnu pionirsku riječ: da ću marljivo učiti i raditi, i biti dobar drug; Da ću voljeti našu samoupravnu domovinu, SFRJ, da ću razvijati bratstvo i jedinstvo i ideje za koje se borio Tito; Da ću cijeniti sve ljude svijeta koji žele slobodu i mir!

Prisega nije izdržala kušnje vremena. Maknuo je Tita i upisao se u povijest.     

Bandić: Ništa oko Skupštine ja nemam pojma

Bandić je novinarima rekao da nema pojma i stvarno nema veze ni s čim u vezi s konstituiranjem zagrebačke Gradske skupštine i sporazumom o suradnji koji je njegova stranka Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti i partneri potpisala s HDZ-om i strankom Bruna Esih - Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku, podsjećajući da on nije predsjednik gradske organizacije svoje stranke.   

- Ništa oko Skupštine ja nemam pojma. Čekaj, jesam li ja bedast ili vi mene zafrkavate? Pa ja stvarno nemam veze. Prvo, to je grad. Ja sam predsjednik stranke, nisam predsjednik gradske organizacije. To politički nema veze. Drugo, ja sam izabran, građani su me izabrali. Nisam ja premijer da me bira Sabor. Ja sam izabran i želim Skupštini da se što prije konstituira. Je li se konstituirala? Je -  rekao je Bandić novinarima u stanci konstituirajuće sjednice Gradske skupštine.

Dodao je neka se nakon što su izabrani predsjednik i potpredsjednici Gradske skupštine izaberu i odbori "da idemo delati". 

Bandić o Lustigu: On je meni k'o drugi otac

Na tvrdnju novinara da je uz to što je gradonačelnik i predsjednik stranke, Bandić je odgovorio da jest na državnoj razini, ali nije predsjednik gradske organizacije. Na pitanje znači li to da u tome nije sudjelovao, Bandić je odgovorio kako o tome nema pojma.

Na pitanje je li bio u posjetu kod Branka Lustiga, koji danas nije došao na konstituirajuću sjednicu, Bandić je odgovorio da je Lustig njegov prijatelj bio i ostao. "On je meni k'o drugi otac", poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1022
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa