Obavijesti

News

Komentari 53

HDSSB: Naše pravosuđe je ludo, zbunjeno i nenormalno

HDSSB: Naše pravosuđe je ludo, zbunjeno i nenormalno
1

Kad je u pitanju ova odluka o Glavašu očekujemo brzu reakciju Ustavnog suda jer se radi o pitanju ljudskih sloboda i isto tako očekujemo brzu odluku Vrhovnog suda

VIDEO

Ovo je presedan u hrvatskom pravosuđu, nema potrebe za pritvorom jer bi Glavaš 18. ožujka odslužio dvije trećine kazne i bio pušten na uvjetnu slobodu, a nema ni opasnosti od bijega, poručili su HDSSB-ovi zastupnici

U Saboru su sazvali konferenciju za novinare na kojoj su se pobunili protiv odluke Vrhovnog suda u slučaju Branimira Glavaša prema kojoj će presudu za ratne zločine Glavaš čekati u zatvoru.

- Ovakva pravna procedura i problemi nisu zabilježeni u samostalnosti Republike Hrvatske i slobodno možemo dati ocjenu da imamo lud, zbunjen i nenormalan pravosudni sustav, jer smo uvjereni da je ova jučerašnja odluka osobni i politički obračun strukture Vrhovnog suda s predsjednikom vijeća Županijskog suda koji je bio u predmetu Branimira Glavaša - rekao je Josip Salapić, dok je Dinko Burić dodao kako će se stranka do zadnjeg atoma snage boriti za ostvarivanje Glavaševih prava i dokazivanju njegove nevinosti.

- Kad je u pitanju ova odluka, očekujemo promptnu reakciju Ustavnog suda, jer se radi o pitanju ljudskih sloboda i jednako tako očekujemo brzu odluku Vrhovnog suda temeljem naloga Ustavnog suda, kojim je poništio drugostupanjsku presudu gospodinu Glavašu - rekao je Burić. 

Kregar: Proces Glavaš je vrlo neobičan i ima svoje obrate

Tumačenja HDSSB-a da je odluka Vrhovnog suda o ponovnom pritvaranju Branimira Glavaša posljedica obračuna na relaciji Ivan Turudić i Branko Hrvatina, Josip Kregar smatra da je to dosta nezgodna tvrdnja jer otvara pitanje da li je odluka kad je nekome u prilog pravno ispravna, točna, divna i pravedna, a kad mu ide na štetu onda je politički dogovorena samo da se nekome naškodi. 

- Sustav treba pustiti na miru da radi svoj posao i da ima taj minimum povjerenja koji je potreban, a ne da se šire glasine o međusobnom klanovskom sučeljavanju i sukobima koji onda škode i institucijama i narodu u cjelini - izjavio je. 

Na pitanje je li neobično da Glavaš nakon 5,5 godina odležanih godina ponovno ide u istražni zatvor, Kregar je izjavio da je to vrlo neobičan proces koji ima svoje obrate. 

- Sve sudske institucije imale su pravo dati svoj pravorijek, a to kako se odlučile, zapravo meni se čini je dosta naškodilo ugledu pravosuđa u cjelini. Umjesto da sudska odluka ima funkciju katarze, iskupljenja, prestanka stvaranja skandala oko nečega što se desilo, ona otvara samo nove sukobe, nove sporove i zbog toga ova situacija nikako nikome nije dobra - rekao je Kregar.

Nezavisna Jadranka Kosor drži se pravila da nije dobro komentirati odluke sudova do pravomoćne presude koja smatra da bi se političari trebali kloniti kritika sudbene vlast, ali i obrnuto te da kritika ako je upućena mora biti temeljena na dokazima. 

- Načelno nije dobro da se sve što se događa u sudstvu, odnosno pravosuđu u pravilu kvalificira političkim progonom. To je nešto što bi hladne glave morali razmotriti zašto je tako - rekla je Kosor.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...