Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
51 komentara

'HDZ će podržati Istanbulsku, brzo se vratite iz Argentine...'

Najava da će HDZ podržati ratifikaciju je duboko u suprotnosti s demokršćanskim zasadama, te smatram da je važno da uložite trud da se to ne dogodi, rekao je Stier Zekanoviću...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
51 komentara

Zastupnik Hrasta u Hrvatskom Saboru Hrvoje Zekanović pozvao je Davora Ivu Stiera (HDZ) da se vrati s puta iz Argentine kako bi branio demokršćanske vrijednosti na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, jer je Andrej Plenković najavio da će podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Mirogoj DOBROVIĆ: 'Konvencija je najbolji miraz za veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a'

"S obzirom da ste član Predsjedništva te obnašate dužnost političkog tajnika HDZ-a, smatram da je zbog važnosti trenutka, odnosno zbog iznimno velikog prijepora oko ratifikacije sporne Istanbulske konvencije nužna vaša nazočnost na navedenoj sjednici. Naime, upravo ste vi političar koji u javnosti slovi kao autentični zastupnik demokršćanskih stavova", napisao je Zekanović u otvorenom pismu Stieru.

ŠIRE HISTERIJU Bolje skrivajte djecu, jer stiže nam Istanbulska konvencija

Zekanović, koji je kao član Hrasta u Hrvatski sabor izabran na listi HDZ-a, napominje da u programskim osnovama stoji da je HDZ demokršćanska stranka, što je isticano i kroz kampanju nebrojeno mnogo puta.

"Najava da će HDZ podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije je duboko u suprotnosti s demokršćanskim zasadama te stranke, te smatram da je iznimno važno da uložite maksimalan trud da se to ne dogodi“, poručio je Zekanović Stieru. 

zene ISTANBULSKA KONVENCIJA Plenki, vrijeme je da postaneš odlučan, zaštiti žene od nasilja

Stier se nalazi u Argentini s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović koja je u nedjelju doputovala u Buenos Aires, gdje je susretom s hrvatskom zajednicom počela svoju višednevnu južnoameričku turneju, tijekom koje će osim Argentine posjetiti i Čile i Brazil.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message