Obavijesti

News

Komentari 10

'HDZ će podržati zaduženje Zagreba od 350 milijuna kuna'

'HDZ će podržati zaduženje Zagreba od 350 milijuna kuna'
1

Potvrdio je da će dio novca ići i za financiranje sljemenske žičare, što je označio kao neophodni projekt HDZ-a. "Žičara je naš projekt, a i neophodna je

VIDEO

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet u utorak je najavio da će Klub HDZ-a na skupštinskoj sjednici podržati zaduženje Grada Zagreba od 350 milijuna kuna, ističući da se nijedan ozbiljan projekt u gradu ne može realizirati ako se ne uključi Vlada, kako proračunskim novcem, tako i preko Ministarstva za EU fondove.

Novinari su Prgometa pitali je li on za zaduženje Grada Zagreba ili misli da se projekti mogu financirati na neki drugi način, na što im je odgovorio da će HDZ podržati zaduženje Grada Zagreba za 350 milijuna kuna.

Prvo, kreditni rejting grada je odličan, a drugo, mi smo to zaduženje grada najavili, odnosno uvrstili već u ovogodišnji proračun. Prema tome, ništa nije novo, taj novac nam je potreban, dobra je kamata i bez kredita, ne samo u gospodarstvu nego i u razvoju lokalne samouprave, ne možete funkcionirati", rekao je Prgomet u stanci skupštinske sjednice.

Vezano uz tvrdnje gradonačelnika Milana Bandića da razgovara s Vladom oko pomoći u financiranju projekata te na pitanje hoće li Vlada pomoći, Prgomet je odgovorio da je Vlada već pomogla već u nizu projekata. 

"Spominjemo rotor koji je financiran najvećim dijelom sredstvima EU, ali i iz proračuna hrvatske Vlade. Zatim, tu su drugi projekti vezani uz bolnice, projekti uz neke akcije zapošljavanja, 'Andrija Štampar' i tako dalje", rekao je. 

"Vlada je tu stalno i nijedan ozbiljan projekt u gradu Zagrebu ne možete realizirati ako se ne uključi Vlada, što sa svojim sredstvima, a što preko ministarstva za europske fondove", poručio je.

Potvrdio je da će dio novca ići i za financiranje sljemenske žičare, što je označio kao neophodni projekt HDZ-a. "Žičara je naš projekt, a i neophodna je. To je dobra stvar za grad, za građane grada Zagreba koji će je koristiti, za turizam", kazao je i najavio da će sljedeći korak HDZ-a biti inzistiranje da se povuku sredstva iz EU fondova i za taj projekt žičare.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk