Obavijesti

News

Komentari 50

HDZ i HDSSB složni: Riješite sudbinu Imunološkog zavoda!

HDZ i HDSSB složni: Riješite sudbinu Imunološkog zavoda!
2

Boro Grubišić pozvao je Vladu da više ne odgađa sudbinu Imunološkog, a Ivan Šuker je istaknuo da će Zavod postati sinonim za način na koji radi ova Vlada

VIDEO

Zašto Vlada mjesecima čeka s odlukom o sudbini Imunološkog zavoda te društva Visia Croatica o čemu ovisi sudbina radnika te proizvodnja? - upitao je Boro Grubišić (HDSSB) u Saboru. 

- Državni ured za upravljanje državnom imovinom i Centar za restrukturiranje i prodaju mišljenja zna da je Visia Croatica ispunila sve uvjete, ali još uvijek nema odluke Vlade iako se vrlo često konzultira telefonski. Nitko ne živi, ni premijer ni ministri, u Australiji. Svi živimo u Hrvatskoj i može se organizirati sjednica Vlade po tom pitanju ili ubaciti u dnevni red sjednice Vlade kada god hoćete - rekao je Grubišić.

Podsjetio je da je 15.000 ljudi i tvrtki uplatilo novac za spas Imunološkog, a odluke i dalje nema. 

Naveo je i da je Imunološki od HALMED-a tražio da dođe u nadzor, jer su uložili mnogo truda da uklone nedostatke kako bi dobili licencu za proizvodnju virusnih i bakterijskih cjepiva te krvnih pripravaka no odgovoreno je da će doći tek u prvoj polovici lipnja. 

- Kada dođe treba čekati mjesec ili dva rezultate nadzora pa će u vrijeme godišnjih odmora doći pozitivno ili negativno rješenje za nastavak proizvodnje timu Imunološkom. To je prekasno! Imunološki se onda ne može organizirati i ne može krenuti u novu proizvodnju čime bi ostvarivali svoje plaće i čime bi nekakve sitne investicije mogli krpati. Nije daleko Hrvatska agencija za lijekove i Imunološki zavod. Pa može se pješke doći i tramvajem, ne mora se dolaziti ne znam ni ja čime. Moramo raditi ekspresno u ovakvim situacijama svi zajedno i da se ne vodimo politikantstvom - poručio je Grubišić. 

Od Vlade traži da donese konačno rješenje o vlasništvu Visia Croatice kao jedinom i glavnom ulagaču te poziva Agenciju za lijekove da žurno obavi nadzor. 

Ivan Šuker (HDZ) upozorio je da će i Imunološki vjerojatno postati sinonim za način na koji radi i funkcionira ova Vlada

- Ako su institucije koje je ova Vlada imenovala i postavila dali zeleno svjetlo za budućnost Imunološkog zavoda onda se postavlja pitanje zašto Vlada politički to nije izvršila. Dva su razloga, ili Imunološki zavod čuva za nekoga ili naprosto nema političke hrabrosti donijeti neke odluke - ustvrdio je Šuker. 

Novcem od neuspjele monetizacije autocesta, privatizacija HPB-a koji su kaže, praktički bačeni u kantu za smeće jer su svi materijali tamo i završili jer nisu vrijedili, mogao se Imunološki staviti na noge. 

- Nadam da će Vlada, kako se budu približili izbori, vjerojatno naći rješenje kako nalazi niz populističkih rješenja koje nažalost Hrvatskoj neće dobro donijeti ništa dok će Imunološki sigurno zdravstvu, građanima i zaposlenicima donijeti puno toga dobrog - zaključio je Šuker.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk