Obavijesti

News

Komentari 159

Divjak: Ako je točno što Hrast tvrdi, onda ništa od suradnje!

Divjak: Ako je točno  što Hrast tvrdi, onda ništa od suradnje!
1

Hrast tvrdi da im je potvrđeno da će Dijana Vican ostati voditeljica stručnog povjerenstva, a Jasminka Buljan Culej voditeljica Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme

VIDEO

Nakon priopćenja Hrasta u kojem navode da im je u Banskim dvorima potvrđeno kako će Dijana Vican ostati voditeljica stručnog povjerenstva, a Jasminka Buljan Culej voditeljica Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme, neslužbeno doznajemo kako su HNS-ovci Predrag Štromar i Blaženka Divjak, uz ostale nove ministre, trenutno kod premijera Plenkovića u Banskim dvorima gdje im je, neslužbeno doznajemo, navodno zaragantirano da će kurikularna reforma biti depolitizirana. 

"Polako, to su sada očekivani napadi. Premijer je garantirao depolitizaciju", doznajemo do suradnika Blaženke Divjak.

A Blaženka Divjak je, pak, kazala da, ako je to što tvrdi Hrast istina, od koalicije s HDZ-om neće biti ništa, piše Tportal.

- Ja tvrdim da to nije istina. Ako je to istina mi nemamo što raditi zajedno. Na koncu ako netko preuzima određene odgovornosti može izabrat i ekipu s kojom će surađivati - kazala je Divjak. Dodala je kako je na njoj, ako postane ministrica, da odabere one koji će kurikularnu reformu provoditi.

Na pitanje zašto bi Hrast napadao Divjak kad je to stranka koja je partner u vlasti, iz HNS-a odgovaraju kako je to pitanje za HDZ i premijera Plenkovića. "Idemo korak po korak. Mi se za sada držimo obećanja premijera".

'HDZ je obećao da Vican i Culej nastavaljaju raditi na reformi'

Hrast je u petak priopćio da će njihov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović podržati nove ministre, a ističu i da im je na sastanku s vodstvom HDZ-a u Banskim dvorima potvrđeno da će Dijana Vican ostati voditeljica stručnog povjerenstva, a Jasminka Buljan Culej voditeljica Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.

"Hrastov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović podržat će nove ministre s obzirom na ispunjeno Hrastovo traženje da se reforma obrazovanja nastavi i to u smjeru u kojem ju je vodila ova Vlada, a to je smjer pluralnosti i uključenosti stručnjaka različitih svjetonazorskih i političkih opredjeljenja.

Tako će prof. dr.sc. Dijana Vican ostati voditeljica stručnog povjerenstva, a dr.sc. Jasminka Buljan Culej voditeljica Ekspertne radne skupine.

Potvrđeno je to jučer u večernjim satima u Banskim dvorima na sastanku vodstava HDZ-a i Hrasta", ističe se u Hrastovom priopćenju.

Navode i da Hrast ostaje dio vladajuće većine te da će utjecati na politiku Vlade, "poglavito na području odgoja i obrazovanja", gdje će član predsjedništva Hrasta Hrvoje Šlezak "i dalje obnašati dužnost državnog tajnika".

"Otvoreni smo za različita mišljenja i uvjereni da se naš odgojno obrazovni sustav može razvijati jedino u toj atmosferi otvorenosti i pluralnosti", navodi Hrast.

Nakon sporazuma HDZ-a i HNS-a za novu ministricu znanosti i obrazovanja predložena je Blaženka Divjak koja je već u prvim medijskim istupima izjavila da će joj prioritet biti depolitizacija obrazovanja te da kurikularna reforma nema alternative.

"Prije svega mislim da je obrazovanje zaslužilo da se depolitizira. Najprije to, a onda projekti koji će biti važni ne za jednu stranku, ne za neke osobe, nego projekti koji će biti važni za našu djecu i buduće generacije", izjavila je Divjak novinarima ispred HNS-a, upitana za prioritete ako zaista postane ministricom znanosti i obrazovanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.