Obavijesti

News

Komentari 4

HDZ je odgovorio Damiru Bajsu: Turistički rezultati sve govore...

HDZ je odgovorio Damiru Bajsu: Turistički rezultati sve govore...
1

Dakle, župan Bajs već pune tri godine nije kadar županijskoj Turističkoj zajednici kojoj je po funkciji predsjednik osigurati čelnog čovjeka, a kamoli što drugo, kažu

VIDEO

Bjelovarsko-bilogorski HDZ odgovorio je u petak županu Damiru Bajsu da su turistički rezultati u vrijeme dok je on bio ministar turizma najbolji odgovor na njegove kritike, a spočitnuo mu je i da županijska Turistička zajednica već tri godine nema direktora.

Nezavisni župan, koji na izbore izlazi sa SDP-ovom koalicijom, već drugi put u posljednjih nekoliko tjedana proziva Vladu za zanemarivanje kontinentalnog turizma te kritizira mjere pomoći turističkom sektoru u spašavanju sezone i smanjenju štete uzrokovane pandemijom koronavirusa, podsjetio je HDZ i poručio kako turistički podaci najbolje govore o Bajsovim kritikama čiji je "jedini smisao taj da blaćenjem uspješnih prikrije vlastitu nesposobnost".

 "Budući da na predstojeće izbore ide sa SDP-ovom Restart kotacijom jasno je koji je njegov motiv za izricanje kritika, no rezultati koje postiže u vođenju županije i oni koje je postigao kao ministar turizma u Sanaderovoj vladi ne daju mu ama baš nikakvo pravo da kritizira niti ovu dosad najuspješniju hrvatsku vladu niti ministra turizma Garija Cappellija", smatra bjelovarsko-bilogorski HDZ.

Kako stoji u priopćenju, Županija je u gotovo dva desetljeća njegovog vodstva po većini parametara među najlošijim u Hrvatskoj, dok su rezultati hrvatskog turizma u njegovo vrijeme u odnosu na ove, ostvarene u mandatu ministra Cappellija, neusporedivo lošiji.

Damir Bajs proglasio prirodnu nepogodu uzrokovanu mrazom
Damir Bajs proglasio prirodnu nepogodu uzrokovanu mrazom

Podsjeća da u vrijeme ministra Cappellija iz godine u godinu turističke sezone nižu rekorde pri čemu će 2019. ostati upamćena kao godina u kojoj je u Hrvatskoj prvi put u povijesti ostvareno više od 20 milijuna turističkih dolazaka i premašena brojka od 107 milijuna noćenja.

"Usporedbe radi, u vrijeme ministra Bajsa broj dolazaka je iznosio 11,5 milijuna, a broj noćenja 60,3 milijuna. Dodamo li tome da je prihod od turizma u 2019. iznosio više od deset milijardi eura, dok je turizam u zadnjoj godini Bajsova mandata, dakle u 2011. ostvario prihod od 6,6 milijardi eura. Dakle, ovi podaci najbolje govore o Bajsovim kritikama čiji je jedini smisao taj da blaćenjem uspješnih prikrije vlastitu nesposobnost", navodi se u priopćenju županijskog HDZ-a koje je potpisao njegov predsjednik Miro Totgergeli.

U tom smislu, kaže, treba promatrati i činjenicu da Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije već pune tri godine nema direktora.

"Dakle, župan Bajs već pune tri godine nije kadar županijskoj Turističkoj zajednici kojoj je po funkciji predsjednik osigurati čelnog čovjeka, a kamoli što drugo, ali kritizirati turistička postignuća na nacionalnoj razini, to mu nije problem. Pametnom dosta!" zaključuje bjelovarsko-bilogorski HDZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu