Obavijesti

News

Komentari 28

HDZ je po prvi put pobijedio u Osijeku na lokanim izborima

HDZ je po prvi put pobijedio u Osijeku na lokanim izborima
1

Dragan Kovačević, saborski zastupnik i predsjednik GO HDZ-a, rezultate izbora nazvao je ozbiljnom anketom i dobrim pokazateljem za parlamentarne izbore

VIDEO

HDZ je u nedjelju po prvi put pobijedio na bilo kojim izborima u Osijeku. Bili su to izbori za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti. Na izbore je izašlo tek 14,21 posto birača odnosno 14.585 Osječana. Za HDZ je glasovalo 26,10 posto birača odnosno 3.755 Osječana što im je omogućilo pobjedu u šest mjesnih odbora i dvije gradske četvrti. Za HDSSB je glasovalo 22,13 posto birača odnosno 3.184 Osječana što im je omogućilo pobjedu u četiri gradske četvrti. 

Prije četiri godine, primjerice, HDSSB je bio uvjerljivi pobjednik na izborima za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti osvojivši ukupno 31,24 posto glasova, a za njih je glasovao 9.341 Osječanin. Osim poraza HDSSB-a, vrijedi naglasiti gotovo nestanak s političke pozornice HSP-a. Za HSP je prije četiri godine glasovalo 21,63 posto birača odnosno 6.467 Osječana, dok je u nedjelju za njih glasovalo tek nešto više od tisuću Osječana ili 9,61 posto birača.

Dragan Kovačević, saborski zastupnik i predsjednik gradskog odbora HDZ-a, nedjeljne rezultate izbora nazvao je "ozbiljnom anketom i dobrim pokazateljem za predstojeće parlamentarne izbore".

- Ovi rezultati su poručili da je krajnje vrijeme da se počnu rješavati gradski problemi i pokrenu investicije. HDSSB-ova politika izolacije je doživjela debakl i prošlo je vrijeme njihove euforije - rekao je Dragan Kovačević.

Vladimir Šišljagić, župan i predsjednik HDSSB-a, smatra da su malobrojnom izlasku na izbore kumovali nepovjerenje, tjeskoba i malodušje građana zbog svakodnevnih korupcijskih afera.

- Zbog svega što se u posljednje vrijeme događa sa Sanaderom, HDZ-ovci su bili izuzetno motivirani da se mobiliziraju i izađu na izbore - kazao je Šišljagić uvjeravajući javnost da je HDSSB ipak postigao odličan rezultat.

Zbog posebnog režima u sarajevskom pritvoru, čelnici HDSSB-a još nisu razgovarali s Branimirom Glavašem i izvijestili ga o rezultatima izbora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...