Obavijesti

News

Komentari 436

HDZ napada: 'Pojedinci Vlade mogli bi biti kažnjeno gonjeni'

HDZ  napada: 'Pojedinci Vlade mogli bi biti kažnjeno gonjeni'
10

HDZ je na konferenciji za novinare napao Vladu. Najviše su se osvrnuli na slučaj Branka Šegona, no spomenuli su i druge, a tvrde da Vlada nikoga nije sankcionirala

VIDEO

Kako je moguće da čovjek koji je toliko duboko povezan sa mogućim sukobom interesa, sa mogućim zlouporabom položajem kao što je pomoćnik ministra Branko Šegon ujedno bude i ključna osoba koja vodi najsofisticiraniji i najkontroverzniji projekt ove Vlade, a to su predstečajne nagodbe - upitao je Gordan Jandroković na početku HDZ-ove konferencije za medije.

'Šegon mora odstupiti'

Dodao je kako je po njihovom mišljenju, iz svega što su u protekla dva tjedna vidjeli i pročitali o Šegonu, vidljivo da je duboko u sukobu interesa, a vjerojatno se radi i o nečem većem od toga, te smatraju da je već prezentirano dovoljno stvari koje su dovoljne da Šegon odstupi.

Vjeruju da Šegon očito ima privilegirani položaj jer institucije godinama nisu ništa poduzele u njegovu slučaju. Pitaju se kako se sada može vjerovati da će se proces predstečajnih nagodbi odvijati pošteno i korektno

Uz to, Jandroković je nabrojio još nekoliko slučajeva ove Vlade, od Sabe, Radmana, Lovrić Merzel, Linića do Jakovine i ustvrdio: 'Ništa nije pravno ni politički sankcionirano'.

Maletić: Nema reformi ni kontinuiranog rada

Ivana Maletić, HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu kazala je da je borba protiv korupcije temelj vjerodostojnosti. 

- Vidimo da nema vjerodostojnosti i konzistentnosti. Poduzetnici gube duh, nema investicija, pada konkurentnost. Nedosljednost u rješavanju afera dovodi do pravne nestabilnosti, a to je vezano za gospodarsko stanje i rast siromaštva. S time se svi moramo boriti. Ne možemo imati da se određeni ministri smjenjuju, a za puno gore radnje neki drugi ostaju netaknuti - rekla je Maletić. Dodala je da imamo pad kreditnog rejtinga jer nema reformi ni kontinuiranog rada.

HDZ je odbacio prozivke od strane SDP-a da su iza sebe ostavili nered. 

'Milanovićeva Vlada nas je unazadila'

- Pojedinici iz HDZ-a koji su se ogriješili o zakon, a ima ih koji su bili vrlo visoki dužnosnici HDZ-a i Vlade, nalaze se pred sudskim progonom. I HDZ je bez obzira na sve afere koje su se događale za vrijeme našeg mandata imao dovoljno snage da osigura  pravni okvir, izgradi državne institucije i pokaže političku volju da se takve stvari procesuiraju. Ne prihvaćamo tezu da nismo napravili ništa, jer da je tako onda nikada ne bi postali punopravna članica Europske unije. Postati punopravnom članicom i završiti pregovore znači ispuniti kriterije, pokazati da postoji zakonodavni okvir, politička volja i institucije koje su kadre provoditi zakone i štititi pravnu sigurnost i funkcioniranje pravne države. To se za vrijeme HDZ-a dogodilo, a ova Vlada je te vrijednosti vratila u nazad i zbog toga ih imamo pravo kritizirati, i to i radimo. Sve je više dokaza da pojedinci iz ove Vlade dovode sami sebe u poziciju i ovu Vladu da bi mogli biti kažnjeno gonjeni - rekao je Jandroković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 436
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa