Obavijesti

News

Komentari 10

HDZ opet na vlasti u Karlovcu, a ponovno imaju i Županiju

HDZ opet na vlasti u Karlovcu, a ponovno imaju i Županiju
7

Damir Jelić osvojio je 56 posto glasova, dok je njegov SDP-ov protukandidat Josip Benčić osvojio 40 posto. Vučić je osvojio 55 posto, Boris Ožanić osvojio 41 posto

VIDEO

Uz tamburaše i pjesmu u karlovačkom stožeru HDZ-a slavila se pobjeda koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSP AS u 2. krugu izbora. Dosadašnji gradonačelnik Damir Jelić i župan Ivan Vučić osvojili su nove mandate za obnašanje svojih funkcija. Damir Jelić osvojio je 56 posto glasova, dok je njegov SDP-ov protukandidat Josip Benčić osvojio 40 posto. Slična situacija je i s izborom župana jer je HDZ-ov Vučić osvojio 55 posto glasova, dok je SDP-ov kandidat Boris Ožanić osvojio 41 posto.   

- Zahvaljujem glasačima i smatram da ih svojim radom nećemo razočarati. Neću zamjeriti niti onima koji nisu dali glas za nas, ne smatram ih svojim protivnicima već upravo njihov glas koji je bio za našeg suparnika, njima ćemo dokazati u ove četiri godine da su bili u krivu svojim radom i dokazati da smo mi ti koji je najbolji izbor za Karlovačku županiju. Dobili smo i Ogulin, Vojnić, Ozalj, žao mi je što smo Slunj izgubili. Izgubili smo gradonačelnika i tu nešto govori da je negdje problem unutar Slunja, no ne mogu se sve utakmice dobit. – zaključio je Ivan Vučić.

Damir Jelić je kazao ih već ovog tjedna čekaju tri sastanka za otvaranje novih radnih mjesta.

- Već sad imamo 94 radna mjesta manje nego na plakatu. Ljestvicu smo postavili visoko, a radna mjesta ne ovise o nama -  kazao je Jelić ne otkrivajući o kojim se ulagačima radi već je dodao da radna mjesta ovise i o nacionalnoj politici i svjetskim gibanjima. 

SDP čestitao pobjednicima

U izbornom stožeru SDP-a članovi stranke i simpatizeri također su u opuštenoj atmosferi pratili razvoj situacije iako je tijekom večeri bilo jasno da neće osvojiti mjesto gradonačelnika Karlovca, kao niti župana. SDP-ov kandidat za gradonačelnika Josip Benčić je već prije završnih rezultata čestitao svojem protukandidatu Damiru Jeliću na dobivenim izborima i zaželio sreću u daljnjem radu.  

- Čestitam g. Jeliću, sadašnjem i budućem gradonačelniku na izbornoj pobjedi. Glasovi iz prvog kruga su se reflektirali i u ovom krugu. Pozivam g. Jelića da i dalje bude gradonačelnik svih građana grada Karlovca, pa i one šutljive većine koja nije izašla na izbore - poručio je Benčić, te dodao da će biti dobra oporba kao i do sada, konstruktivna i uvijek na oprezu. 

Njegov stranački kolega Boris Ožanić, poraženi kandidat za župana kazao je da je u politiku ušao isključivo zbog mladih, no jasno mu je zbog čega je izgubio izbore.   

- Definitivno sam ja kandidat za urbanu sredinu,  nisam za ruralnu. Tu je puno jači g. Vučič i to je razlog mog poraza. Ruralna sredina vjerojatno više razumije njegov govor nego li moj - kazao je poraženi SDP-ov kandidat za župana Boris Ožanić, te dodao da nije puno niti očekivao zbog niske izlaznosti birača od 39 posto, te najavio da će od sada biti puno žešća oporba gradskog Vijeća, nego li do sada. 

- U ovoj kampanji sam doživio puno neugodnih stvari. Dan prije izbora su mi isplakatirali ogradu na mojoj privatnoj kući to zaista niže ne može biti. Dobio sam Jelića i Vučića, obadva u kompletu. Javio sam g. Jeliću koji je poslao svog izaslanika koji je skinuo plakate, no meni je to nepojmljivo - zaključio je Boris Ožanić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iranskom predsjedniku ugrožen je život, spasioci probijali se do njega po gustoj magli: 'Molite!'
SRUŠIO SE HELIKOPTER

Iranskom predsjedniku ugrožen je život, spasioci probijali se do njega po gustoj magli: 'Molite!'

Loše vremenske prilike ometaju spasilačke službe da dođu do mjesta gdje se prisilno sleitio helikopter u kojem je bio iranski predsjednik

VIDEO Gusti dim u Zagrebu, gori tiskara na Trešnjevci: 'Vidio sam samo dim i vatrogasce'
UPUTILI OSAM VOZILA

VIDEO Gusti dim u Zagrebu, gori tiskara na Trešnjevci: 'Vidio sam samo dim i vatrogasce'

Na gašenje požara upućeno je osam vozila. Vatrogasci su nam potvrdili da je požar pod nadzorom te da se radilo o požaru stroja
Banožić tvrdi da nije pretjecao. Evo što kažu policija i optužnica
TRAGIČAN SUDAR KOD VINKOVACA

Banožić tvrdi da nije pretjecao. Evo što kažu policija i optužnica

Medije je optužio da lažu u vezi pretjecanja te da frontalnog sudara, "far od far", nije bilo. Policija i optužnica koju su protiv njega podignuli prije tri i pol tjedna tvrde drugačije