News

Komentari 83

HDZ optužio Stazićevog brata: Namjestio si je posao u Gavelli

HDZ-ova gradska zastupnica Margareta Mađerić na sjednici u četvrtak kazala je da si je Stazićev brat blizanac namjestio natječaj za mjesto savjetnika u kazalištu

Brat blizanac SDP-ova potpredsjednika Sabora Nenada Stazića namjestio si je natječaj za posao u zagrebačkom kazalištu Gavella, optužio je u četvrtak HDZ na Skupštini Zagreba. Darko Stazić je vodio kazalište pet godina, a danas se odlučuje o njegovoj ostavci.

- Prvo je u ožujku uveo radno mjesto višeg stručnog savjetnika. Onda je sad u utorak raspisao natječaj za mjesto višeg savjetnika koje potpuno odgovara njegovim referencama. S mjesta ravnatelja će postati savjetnik kojeg nema niti jedno drugo kazalište. Po odluci gradonačelnika, sva zapošljavanja u kulturi su zabranjena, ali ovo očito nije - rekla je HDZ-ova Margareta Mađerić. Upozorava da druga kazališta i centri u kulturi ne mogu uzeti honorarne suradnike niti da kidaju karte na ulazu.

Darka Stazića optuživali su za rastrošnost

Darko Stazić tako bi ostao u kazalištu s dobrom plaćom iako odlazi s mjesta voditelja. Stazić bi, po izračunu Mađerić na novom mjestu imao plaću od oko 14.000 kuna, nešto manju nego kao ravnatelj. Glumački prvaci kazališta imaju osam do devet tisuća kuna. Stazić nije obrazložio zašto daje ostavku, ali su ga lani pratile afere o rastrošnosti. 

Šef računovodstva Vinko Mikulić ga je optužio da je trošio 470.000 kuna na reprezentaciju, isplaćivao preko studentskih ugovora više od pola milijuna kuna. Sve je troškove sasjekao kada je afera izašla u javnost. 

Za 23 predstave dobio čak 101 milijun kuna

Mađerić upozorava da je Stazić dobio u pet godina za 23 premijerne predstave čak 101 milijun kuna iz proračuna. Njegov prethodnik Krešimir Dolenčić je u pet godina dobio za 34 premijere 64 milijuna kuna.

- Gdje je kraj SDP-ovoj braći da pustoše proračun? - pitala je Mađerić.

Vesna Kusin, zamjenica gradonačelnika Milana Bandića, rekla je da je pitanje kompleksno i da će odgovoriti pisano.

Stazić: Nemam što komentirati

Darko Stazić nije htio ništa komentirati.

- Neka zastupnica radi svoj posao, nemam tu što komentirati - poručio je novinarima.

Za v.d. ravnateljice Gavelle će u četvrtak biti imenovana izvršna producentica kazališta Sonja Kovačić.

Najčitaniji članci