News

Komentari 16

HDZ-ov kandidat za Split: 'Ne možete ništa napraviti ako nemate dobru vezu'

HDZ-ov kandidat za Split: 'Ne možete ništa napraviti ako nemate dobru vezu'

To što je HDZ napravio ovime je toliki iskorak da mislim da je HDZ već pobijedio. Napravio je veliku stvar pozvavši mene umjesto nekoga sličnog profila, rekao je Đogaš

Zoran Đogaš, neuroznanstvenik i donedavni dekan Medicinskog fakulteta u Splitu novi je kandidat za gradonačelnika Splita od strane HDZ-a. Bivši dekan Medicinskog fakulteta u Splitu Đogaš nije član HDZ-a i ta ga stranka kandidira za splitskoga gradonačelnika kao nestranačku osobu.

Rekao je da je odluka da uđe u politiku bila teška, ali izazov je bio veći, prenosi HRT.


- Bilo je jako puno razgovora sa svojom obitelji, suprugom, djecom, ali i širom obitelji, 20-tak ljudi je tu u pitanju. A onda i mojom trećom obitelji - Zavodom za neuroznanost, Medicinskim fakultetom i Sveučilištem. Svi su se zajedno sa mnom pitali treba li mi to, no očito je prilika koja se stvorila i otvorila jednom u životu bila veliki izazov. Dogovorili smo se i svi su se složili da me podrže i puno im hvala na tome - rekao je.


- To što je HDZ napravio ovime je toliki iskorak da mislim da je HDZ već pobijedio. Napravio je veliku stvar pozvavši mene umjesto nekoga sličnog profila. Na tome sam im zahvalan. I zaista je tu stvarna potpora od svih. To je jako važno jer iz iskustva znam da ne možete ništa napraviti ako nemate dobru vezu s onima gore u sustavu - istaknuo je.

U svom prvom obraćanju javnosti rekao je da ne razumije svađu i teško se s njom nosi i komentirao tezu da je u politici pola posla svađa.  

- Nije to baš u svijetu tako, politika je zapravo argumentirana rasprava - naglasio je.  


Naime, i HDZ-ov kandidat i bivši gradonačelnik Ivica Puljak dolaze iz područja znanosti

- Obojica volimo popularizaciju znanosti. Moje iskustvo upravljanja je ono što možda meni daje prednost, a Ivičina prednost je to što je on već duže vrijeme u politici - rekao je. 

- Nadam se da ću se i ja dobro snaći - dodao je.