Obavijesti

News

Komentari 231

HDZ-ov 'Smjer 20': Predlažu olakšice i pozivaju dijasporu

HDZ-ov 'Smjer 20': Predlažu olakšice i pozivaju  dijasporu
1

HDZ-ov tim protivi se uvođenju poreza na imovinu te privatizaciji CO-a, HPB-a i monetizaciji autocesta. Potencijal za jačanje gospodarstva vidi u iseljenim Hrvatima

VIDEO

HDZ je u ponedjeljak djelomično predstavio svoj plan za gospodarski oporavak pod nazivom 'Smjer 20', piše HRT. Neke od smjernica plana su porezne olakšice, poticaji za građane te učinkovita i brza administracija za poduzetnike i investitore. HDZ navodi još i smanjenje najviše stope poreza na dohodak, uvođenje poreznih olakšica na različite oblike štednje manji proračunski deficit, razne poticaje za građane, ali i za učenike. Gospodarski program HDZ-a kreirao je Đuro Njavro, osnivač i dekan Zagrebačke škole za ekonomiju i menadžment.

HDZ-ov tim protivi se uvođenju poreza na imovinu te privatizaciji CO-a, HPB-a i monetizaciji autocesta. Potencijal za jačanje gospodarstva HDZ vidi u iseljenim Hrvatima koje poziva na ulaganja, kupnju zemlje i stanova. Istaknuta je i namjera osnivanja svojevrsnog ministarstva povratka, uz poziv dijaspori da djecu šalje na školovanje kao i da planiraju umirovljenje u Hrvatskoj.

HDZ će cijeli objaviti program u naredna dva tjedna, a nakon objave na uvid će ga dobiti i građani te će se provesti javna rasprava. Gospodarska rješenja za Hrvatsku HDZ vidi u funkcioniranju tzv. tržišno-socijalnog gospodarstva po uzoru na njemački model koji provodi Angela Merkel.

Program predviđa porezne poticaje za mirovinsku štednju i dopunska zdravstvena osiguranja te za životna osiguranja i kredite za školovanje djece. HDZ će vratiti i državne potpore za stambene kredite za mlade obitelji te povećati poticaje za stambenu štednju.

Promjenu bi HDZ uveo i u poticanje stranih investicija, tako da će primarno stimulirati one koji ulažu u proizvodnju za izvoz i donose nove tehnologije. Na problem nezaposlenosti misle udariti novim olakšicama poduzetnicima koji zaposle početnike i starije.

Drugi veliki zaokret koji HDZ nudi kao rješenje jest promjena Čačićeva koncepta u kojem država postaje glavna karika gospodarstva i najvažniji poduzetnik, posebice u pogledu investicija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina