News

Komentari 107

HDZ-ovac jurio 176 km/h, rekao je na osječkom sudu da mu je žao. Dobio je manju kaznu

HDZ-ovac jurio 176 km/h, rekao je na osječkom sudu da mu je žao. Dobio je manju kaznu

Za takav prekršaj minimalna kazna je 5 tisuća kuna, a može ići sve do 15 tisuća. Sudac se smilovao na njegovu ispriku u kojoj je rekao da mu je 'iskreno žao što je počinio ovaj prekršaj'

Mario Turalija, 44-godišnji HDZ-ov dužnosnik i predsjednik uprave osječke komunalne tvrtke Unikom službenim je vozilom državne agencije u studenom 2020. godine jurio čak 176 kilometara na sat na cesti gdje je brzina ograničena na 100 kilometara na sat, piše Danica. Za takav prekršaj minimalna kazna je 5 tisuća kuna, a može ići sve do 15 tisuća. 

Na osječkom sudu je rekao da mu je iskreno žao. Molio je da sud uzme u obzir to što nije dosad kažnjavan. Isto tako, molio je i da uzme u obzir da mu je zbog funkcije koju obavlja nužno upravljanje vozilom svakodnevno i to na vrlo često na relaciji Osijek – Zagreb budući da mu je prebivalište u Osijeku, ali često boravi u Zagrebu, dok su mu u Osijeku bolesni roditelji.

Imao 14 tisuća kuna plaću

Turalija je u to vrijeme bio zamjenik predsjednika uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i inovacije, Hamag bicro, s plaćom od oko 14.000 kuna. Sud ga je proglasio krivim i kaznio s 2500 kuna. 

U sudskoj presudi stoji da je u studenom prošle godine oko 9 ujutro autocestom A3 u smjeru zapada vozio automobil zagrebačkih registarskih oznaka izvan naseljenog mjesta brzinom od 176 km/h, dok je ograničenje bilo 100 km/h.

- Dakle, kretao se brzinom koja je za 76 km/h veća od dopuštene, pa mu se izriče novčana kazna u iznosu od 2500 kuna - navodi se u presudi prekršajnog suda.

Turalija je bivši predsjednik osječkog HSS i trenutačni HDZ-ov dužnosnik te predsjednik uprave osječke komunalne tvrtke Unikom.