News

Komentari 18

HDZ-ovac Bačić o vladavini Bandića, optuženika USKOK-a: 'Mnogi misle da je sad gore'

HDZ-ovac Bačić o vladavini Bandića, optuženika USKOK-a: 'Mnogi misle da je sad gore'

Građani Zagreba misle da se ništa nije učinilo, odnosno da je danas gore nego za vrijeme Milana Bandića pa taj način upravljanja ni ja ni građani ne bismo željeli na razini države, rekao je Bačić o okrupnjavanju Možemo i SDP-a

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić komentirao je za N1 mogući zajednički izlazak SDP-a i Možemo na sljedeće izbore.

- Većina je stabilna, izbori će biti tek 2024. na ljeto pa prema tome dotad će oporba imati priliku međusobno se sprijateljiti i posvađati još nekoliko puta. Te njihove najave oko okrupnjavanja nas u HDZ-u ne brinu, mi smo okrenuti upravljanju državom i odgovaranju na izazove, a do izbora je još jako dugo - kazao je Bačić.

- Što se tiče okrupnjavanja Možemo i SDP-a, oni su se okrupnili u Zagrebu pa je epilog toga građanima Zagreba jako vidljiv i mnogi od njih misle da se ništa nije učinilo, odnosno da je danas gore nego za vrijeme Milana Bandića pa taj način upravljanja ni ja ni građani ne bismo željeli na razini države. O izborima ne razmišljamo, o njima kada dođe vrijeme - rekao je.

Dodao je i kako je HDZ s liberalnim spektrom i manjinama složio vladajuću većinu nakon izbora u srpnju.

- Ovog trenutna ne razmišljamo o problemima i dogovorima drugih stranaka u Hrvatskoj, vlada je okrenuta rješavanjima problema s obnovom, ulaskom u eurozonu, rješavanjima izazova s inflacijom, onime što nam se čini da su u ovom trenutku najbitnije teme, a o tome tko se s kim u oporbi druži mislim da je u ovom trenutku hrvatskim građanima manje važno - rekao je.

'Makroekonomski podaci govore da znamo upravljati državom'

Bačić se osvrnuo i na izjavu ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića da je "danas Hrvatska uređena  zemlja koja je dohvatila sve svoje strateške ciljeve, kako unutarnje tako i vanjskopolitičke".

- Ja ću vam reći kad me pitate o tome kakva je danas Hrvatska, ja držim da je danas Hrvatska uređena zemlja koja je dohvatila sve svoje strateške ciljeve, kako unutarnje tako i vanjskpolitičke - rekao je Bačić i nastavio.

- Članica smo NATO-a i Europske unije i kao država, da bismo postali članica tih zajednica, morali smo svoje ponašanje i zakonsku regulativu uskladiti s tim najrazvijenijim državama članicama. Da znamo na koji način ćemo upravljati državom govore podaci, prije svega makroekonomski - dodao je.

- U ovom trenutku i Hrvatska i Europa i svijet prolaze kroz dosad nezabilježenu zdravstvenu krizu koja ima velike gospodarske posljedice. Hrvatsko gospodarstvo bit će jedno od najbrže rastućih u EU. Podaci o rastu minimalne, medijalne i prosječne plaće, mirovina i BDP-a govore o tome ima li ova vlada i na koji način odgovor na izazove. U tom kontekstu gledam postupanje ove vlade i njezin način rada - zaključio je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić.

Najčitaniji članci