Obavijesti

News

Komentari 50

HDZ-ovci smiju pozdravljati samo Plenkovića i domaćina

HDZ-ovci smiju pozdravljati samo Plenkovića i domaćina
1

Članovi HDZ-a su na skupu u Imotskom burnim aplauzom i skandiranjem pozdravili Miru Kovača, a to se nije svidjelo šefu. Zato se sada na svim skupovima pozdravlja samo Plenković i domaćin skupa

VIDEO

Članovi HDZ-a su ovih dana počeli dobivati novi dokument o GDPR-u koji trebaju potpisati. Jutarnji piše da je unatoč novom formularu o GDPR-u, u HDZ-u došlo do određenih zabrana.

Naime, prema novim pravilima zabranjen je istup u medijima bez dozvole vrha stranke, a na skupovima se pozdravlja samo Plenkovića i domaćina. Do toga je došlo jer su članovi na skupu u Imotskom burnim aplauzom pozdravili Miru Kovača.

To je posebno naljutilo Plenkovića.

Nije bilo nikakvog incidenta, ali se nakon toga, na drugim obljetnicama, uvriježilo da se pozdravlja samo Plenkovića i domaćina, te eventualno još nekog gosta. Tako su, pričaju HDZ-ovci, na obljetnici HDZ-a u Dubravi pozdravljeni tek Plenković i šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, a na obljetnici na Trešnjevki, Plenković, Mikulić i šef utemeljitelja Mario Kapulica, te “svi ostali državni tajnici, zastupnici i stranačke kolege”.

Uz to, više nema samostalnih istupa HDZ-ovaca u medijima.

- Predsjednik je kazao da idu izbori za EP i da se ne smiju davati različite poruke, odnosno, da se bez konzultacija s novim glasnogovornikom HDZ-a Zoltanom Kabokom i bez odobrenja vrha stranke ne istupa u medijima - kazao je sugovornik iz HDZ-a.

U vodstvu stranke neslužbeno kažu da ne postoji zabrana, niti je donesena ikakva odluka o tome.

- Dolaze izbori i ideja je da se svi medijski istupi koordiniraju, posebno u Saboru gdje je vrlo dinamično i gdje imamo puno zahtjeva - kazao je izvor iz vrha, potvrđujući da je za to zadužen Kabok. Ističe da je takvih zabrana bilo za prijašnjih vodstava, ali ne i sada.

Kosor: Napišite da sam dobra

Podsjetimo, 2011. je tadašnja HDZ-ova premijerka Jadranka Kosor dala naputak svojim stranačkim kolegama da joj pišu pisma u kojoj hvale njezin rad. 

U to vrijeme je Dragutin Lesar skupljao potpise za peticiju protiv vlade te je pisma donio u kolicima na Markov trg.

Kosor je uzvratila 'poštanskim ratom'. Županijski i gradski ogranci HDZ-a mobilizirali su članove i simpatizere stranke da na Markov trg pošalju što veći broj pisama potpore premijerki. U pismima su nabrajali uspjehe vlade i iskazivali štovanje prema premijerki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je