Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
94 komentara

HDZ-ovci žele izbaciti Šuicu iz stranke, odlučivat će Sud časti

Predsjedništvo HDZ-a izvijestilo je o "iskrivljenom ponašanju Dubravke Šuice". Zajedno s još tri vijećnika glasovala je suprotno dogovoru Gradskog odbora stranke

Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
94 komentara

Gradski odbor dubrovačkog HDZ-a pokrenuo je postupak izbacivanja svoja tri gradska vijećnika - Dubravke Marunčić, Marija Obuljena i Nike Bulića iz stranke jer su radili suprotno odlukama dubrovačkog ogranka, dok je predsjedništvo HDZ-a izvijestilo o "iskrivljenom ponašanju Dubravke Šuice", javlja Večernji list.

Tri vijećnika bi se trebala naći pred Sudom časti Županijske organizacije, dok bi o Šuicinoj sudbini, budući da je potpredsjednica HDZ-a, trebao odlučivati stranački Visoki sud časti. Zbog ove krizne situacije u Dubrovniku, do koje je došlo jer je spomenuta četvorka na Gradskom vijeću glasovala suprotno dogovoru Gradskog odbora stranke, svoj dolazak u Dubrovnik za srijedu je najavio glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. 

U dubrovačkom HDZ-u kažu da smatraju da su vijećnici napravili težu povredu jer su glasujući drugačije nego što je stranka željela nanijeli stranci nepovratnu štetu. Najveći problem bio je što su HDZ-ovi vijećnici podržali izvještaj o izvršenju proračuna gradonačelnika Andre Vlahušića iako HDZ još od svibnja javno govori da ne podržava to izvješće.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message