Obavijesti

News

Komentari 117

HDZ-ovi ministri su uvjereni: Kolinda će ostati predsjednica

HDZ-ovi ministri su uvjereni: Kolinda će ostati predsjednica
1

HDZ-ovi ministri u Vladi izrazili su u ponedjeljak uvjerenje u pobjedu aktualne predsjednice i HDZ-ove kandidatkinje Kolinde-Grabar-Kitarović u drugom krugu predsjedničkih izbora

VIDEO

Ministar financija Zdravko Marić u drugom krugu predsjedničkih izbora očekuje pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović, a za prvi krug ocijenio je kako je došlo do podjele glasova na desnici.

Marić: Dva kandidata na desnici podijelila glasove

- U drugom krugu situacija je puno jasnija, imamo po jednoga kandidata s obje strane političkog spektra. U prvom krugu evidentno je da su dva kandidata na desnoj strani političkog spektra doveli do podjele glasova, pa svi očekujemo da će u drugom krugu Kolinda Grabar-Kitrović pobijediti - izjavio je Marić uoči sjednice užeg kabineta Vlade.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

grljenje i ljubljenje kandidata nakon rezultata izbora 01:01

Ocijenio je kako su Hrvati pokazali da su skloni demokraciji, što potvrđuje činjenica da su izbori prošli bez praktički ikakvih incidenata i dostojanstveno.

Ministricu kulture Ninu Obuljen-Koržinek rezultati predsjedničkih izbora nisu začudili, a u drugom krugu izbora očekuje veliku podršku za Grabar-Kitarović.

- Bio je još jedan jak kandidat koji cilja na taj dio političkog spektra, ali vjerujem da će građani dobro promisliti u drugom krugu kakvi su rezultati ovo dvoje kandidata, onda neće biti dileme - kaže Obuljen-Koržinek.

Kolindini pozivi na zajedništvo smrde na očaj, paniku i strah
Kolindini pozivi na zajedništvo smrde na očaj, paniku i strah

Ministar uprave Ivan Malenica rekao je da u HDZ-u nisu razočarani, ali treće mjesto aktualne predsjednice u Zagrebu ipak nije bilo očekivano. Upitan što to govori o stanju u HDZ-u, uzvratio je kako treba zbiti redove i podržati kandidatkinju HDZ-a.

Kujundžić: U drugom krugu karte se ponovno miješaju

Ministar zdravstva Milan Kujundžić smatra da su rezultati očekivani u skladu s anketama.

- Radi se o dva kvalitetna kandidata, dvoje kandidata koji su cijeli svoj život u politici i slijedi nova utakmica - poručio je ocijenivši da se u drugom krugu izbora karte ponovno miješaju.

Upitan jesu li rezultati Grabar-Kitarović posljedica nezadovoljstva u HDZ-u, odgovorio je da predsjedničke izbore treba odvojiti od stanja u HDZ-u, a posebno od parlamentarnih izbora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

03:06

- Parlamentarni izbori su sasvim drugačija utakmica i tu HDZ 300 posto dobiva - kaže Kujundžić.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman nije razočaran rezultatom prvog kruga predsjedničkih izbora, a u drugom krugu HDZ očekuje glasove birača Miroslava Škore.

Evo kome idu glasovi Juričana, Škore, Kolakušića, Orešković...
Evo kome idu glasovi Juričana, Škore, Kolakušića, Orešković...

- Računamo na sve glasove - rekao je novinarima Grlić Radman, a za eventualnu suradnju s njim na parlamentarnim izborima rekao da o tome nije razmišljao, ali sve je moguće.

Grlić Radman: Moguća suradnja sa Škorom na parlamentarnim izborima

- Svaka suradnja na dobrobit hrvatskih građana je dobra i ono što je predsjednica istaknula u govoru - Hrvatska iznad svega, jedinstvo, zajedništvo i interes Hrvatske i hrvatskih građana - kaže Grlić Radman.

Ustvrdio je kako nije iznenađen time što su ovo prvi izbori na kojima aktualni predsjednik nije u prvom krugu osvojio najviše glasova.

- To je demokracija, dinamika, u svakom slučaju veselimo se tom drugom krugu koji smo očekivali - rekao je.

Kolakušić neće na izbore za Sabor: 'Držim se svoje riječi'
Kolakušić neće na izbore za Sabor: 'Držim se svoje riječi'

Ministar turizma Gari Cappelli rekao je kako je cilj bio ući u drugi krug, a u drugom krugu "utakmica se igra od početka, nula - nula je”.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković prokomentirao je prvi krug poručivši da nije zabrinut zbog manje glasova u Zagrebu i velikim gradovima jer HDZ "nikada nije imao utvrde u velikim gradovima".

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković poručio je "što je bilo svijetlo plavo, bit će tamno plavo", misleći pritom da će županije u kojima je pobijedio Miroslav Škoro u drugom krugu biti za Kolindu Grabar-Kitarović. (bs)

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca