Obavijesti

News

Komentari 331

HDZ-ovci su dogovorili pitanja 'građana' pa na njih odgovarali

HDZ-ovci su dogovorili pitanja 'građana' pa na njih odgovarali
13

Kosor je ponovila da, ako osvoje vlast, neće smanjivati mirovine te da neće uvoditi nove poreze. Pozdravljala je branitelje te se sjetila predsjednika Franje Tuđmana

VIDEO

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je na predstavljanju izbornog programa između ostalog rekla kako HDZ neće dirati mirovine i druga socijalna prava te je opovrgnula najave da će branitelji ostati bez svojih prava čim Hrvatska uđe u EU. Od gospodarskih mjera obećala je smanjiti doprinose na plaće za novozaposlene i mala poduzeća osloboditi PDV-a prije nego i sama uspiju naplatiti potraživanja. Rekla je i kako Hrvatska neće revidirati ugovore sa Vatikanom.

Osvrnula se za završetak pregovora s EU i rekla da joj u tom poslu 'nije bilo lako, da je zbog toga nazivana i izdajnikom, da su je vrijeđali i ponižavali'.

- Sve smo pretrpjeli jer smo duboko vjerovali da za to imamo koncept i hrabrost - rekla je Kosor. Podsjetila je da će Hrvatskoj u prve dvije godine članstva u EU biti na raspolaganju 3 milijarde eura.

Nije htjela odgovarati na pitanja novinara kad je završio program nego je ponovila desetak puta 'pobijedit ćemo'!

>>> PROČITAJTE HDZ-ov IZBORNI PROGRAM

Nakon njenog izlaganja uslijedila su pitanja iz publike koja su bila sročena očito da odgovaraju onome o čemu premijerka i ministri žele govoriti. 

TIJEK PREDSTAVLJANJA PROGRAMA 

13.20 - Nakon sat vremena govora Jadranke Kosor i pola sata pitanja vrlo očito unaprijed dogovorenih pitanja i odgovora okončano je predstavljanje izbornog programa HDZ-a, kojeg su članovi nazvali "pobjedničkim programom".

13.10 - Hoćete li nastaviti procesuirati komunističke zločine, bilo je još jedno od pitanja. Na njega su odgovorili ministri Tomislav Ivić i Tomislav Karamarko. Ivić je kazao kako će nastaviti s istraživanjem komunističkih zločina te da svatko mora odgovarati za svoje zločine. Karamarko je istaknuo kako je je ova vlada započela istragu komunističkih zločina te da će načiniti iskorak distanciranja od totalitarizma i zločina.

13.05 - Jedan branitelj upitao je hoće li se dirati braniteljska prava na što je Kosor odgovorila da naravno da neće.

13.00 - Na pitanje hoće li hrvatskim poljoprivrednicima ulaskom u Europsku uniju biti na raspolaganju financijska omotnica, ministar Petar Čobanković odgovorio je potvrdno. Istaknuo je kako od prve godine poljoprivrednici imaju puni iznos financijske omotnice što nikome do sada nije uspjelo.

- Osim sredstava iz EU moći ćemo koristi i nacionalna sredstva iz proračuna. Drugim državama za to je trebalo od 4 do 6 godina, a mi do toga dolazimo u prvoj godini - istaknuo je Čobanković.

12.58 - Uslijedila su pitanja.

Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska. Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što!, uzviknula je Kosor

12.55 - Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska. Od svakog člana HDZ-a tražim da pokaže što znači ona Tuđmanova 'Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što!' - uzviknula je na kraju Kosor. 

12.53 - Kosor je na kraju program stranke sažela u "hoćemo - nećemo". Hoćemo pravednu Hrvatsku, više rada i ulaganja, hoćemo više domaće hrane na tržištu, hoćemo olakšice obrtnicima i poduzetnicima, više radnih mjesta, višu razinu zdravstvene usluge, bolji standard....

Nećemo nove poreze, smanjivanje mirovina, nećemo birokratske prepreke i sporost, korupciju, nelikvidnost, prodaju strateške imovine, nećemo "jugosferu", nećemo ponavljati greške iz prošlosti. Zato smo ušli u NATO. Nećemo da bilo tko, govorim o pravosuđu, priječi istragu bilom kojeg zločina, pa i onog koji je počinjen u komunističko doba...

12.48 - Ponovno je istaknula da će se HDZ nastaviti boriti protiv korupcije bez obzira na stranku. Najavila je i da će se nastaviti brinuti za Hrvate u dijaspori, a posebno za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

12.45 - Proširit ćemo aktivnosti u sklopu NATO-a, rekla je Kosor o vojnoj politici. Dodala je i da se brodovi obalne straže grade u domaćim brodogradilištima.

12.40 - Predsjednica HDZ-a posebno je pozdravila hrvatske branitelje te spomenula prvog predsjednika i osnivača stranke Franju Tuđmana.

12.38 - Što se tiče umirovljenika, Kosor je istaknula da HDZ neće smanjivati mirovine kao neki i da će od kraja vratiti dug umirovljenicima.

12.34 - Najavila je i reforme po pitanju zdravstva. Obećala je će se prepoloviti liste čekanja, proširiti liste lijekova i provesti racionalizacija sustava.

12.30 - Spomenula je i kako će vjersko obrazovanje biti dostupno u školama te da neće biti revizije vatikanskih ugovora. Možemo biti ponosni na naše kršćanske korijene, poručila je.

12.25 - U programu gospodarskog oporavka je najavila da će u državnoj i javnoj upravi zapošljavati po sistemu '2 za 1'. Naglasila je kako neće biti otpuštanja, na što je dvoranom odjeknuo pljesak. Razvit ćemo sustav praćenja karijera i nagrađivanja, istaknula je Kosor.

Posadili smo biljke koje će pustiti korijenje i, za jedno četiri godine, izrasti u stabla kakva Hrvatska treba

12.20 - Kosor je obećala da će više pažnje posvetiti obrazovanju te da će uvesti obvezno srednjoškolsko obrazovanje. Najavila je uključivanje većeg broja studenata u sustav stipendiranja i osiguranje besplatnog studija za sve studente koji redovito izvršavaju obveze.

12.15 - Važno mjesto u programu je iskorjenjivanje nelikvidnosti. Potrebna je još učinkovitija potpora pravosuđa koja tu mora još žešće i jače djelovati. Nastavit ćemo pokretanje stečajnih postupaka i inzistirati na likvidacijama po službenoj dužnosti. Preko zakona ćemo urediti rokove plaćanja u Hrvatskoj - kazala Kosor i obećala da će se PDV plaćati po naplaćenoj realizaciji naplate za sve tvrtke s prometom manjim od 2,5 milijuna kuna.

12.12 - Unaprijedit ćemo upravljanje državnom imovinom i ulaganje u gospodarstvo, znanost i kulturu. Idemo s projektom Brijuni rivijera koji je u izvršnoj fazi, zatim Kupari koji je u odlučnoj fazi realizacije. Zatim željeznička infrastruktura - to je naš važan projekt! Idemo s projektom željezničke pruge od Rijeke do mađarske granice te od slovenske granice do Tovarnika, nabrojila je Kosor.

12.08 - Što se rada i zapošljavanja tiče to je središnje mjesto programa. Radit ćemo na povećanju zapošljavanja i snaženju gospodarstvenika je oni otvaraju radna mjesta. Ovo je program za mlade ljude. Mladi su budućnost Hrvatske i oni će sutra voditi Hrvatsku. Mlade koji se prvi put zapošljavaju oslobodit ćemo tijekom prve godine plaćanja doprinosa za prvi mirovinski stup i plaćanje zdravstvenog doprinosa produljiti za 18 mjeseci, rekla je Kosor nakon čega se dvoranom prolomio pljesak okupljenih.

12.02 - Predložit ćemo ustavne izmjene da se ograniči deficit. Do kraja 2013. ćemo prepoloviti deficit. Nećemo uvoditi nove poreze, pa ni porez na imovinu jer je to porez i onima koji su teško stekli svoje kućicu ili stan. Uvest ćemo olakšice na porez na dobit i smanjiti namete, obećala je Kosor.

12.00 - Posadili smo biljke koje će pustiti korijenje i, za jedno četiri godine, izrasti u stabla kakva Hrvatska treba. U protekle dvije godine donosili smo teške odluke u donošenju tih odluka nismo imali potporu mnogih. Smanjili smo deficit proračuna za milijardu eura, a na tim reformama mi i danas temeljimo naš program, rekla je Kosor.

11.55 - Želimo socijalnu odgovornu, europsku i pravednu Hrvatsku. Uspjet ćemo služeći narodu i domovinu. Srž ovog programa je financiranje i štednja. Smatramo da je program realan i iskren prema građanima, a središte je gospodarstvo i jačanje gospodarstva u Hrvatskoj, rekla je Jadranka Kosor na početku predstavljanja izbornog programa svoje stranke.

11.40 - Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks na ulazu u Preporodnu dvoranu Narodnog doma, gdje će HDZ predstaviti svoji predizborni program, novinarima je rekao da HDZ može nadoknaditi razliku od 17 posto. Toliko, naime, SDP vodi prema najnovijim anketama.

Ušminkani HDZ-ovci

Promjene su poželjne, kažu mnogi pa su se za tim poveli i u HDZ-u. Internetsku stranicu stranke malo su promijenili za nadolazeće izbore, a promijenilo se i uže vodstvo. Ne, nije nitko novi zamijenio 'staru garnituru' već su se neki od njih preko noći 'pomladili'. Tako su članovi Predsjedništva dobili i nove fotografije na kojima izgledaju mlađe i svježe. Iako je većina iz vrha pozirala za nove slike, stare fotografije ipak su zadržali Jadranka Kosor, Branko Vukelić i Luka Bebić. Ostalima su pak čarobnim trikovima tehnologije oduzeli par godina, bora i kila.

Pofriškani novim, starim snagama i izgledom internetske stranice HDZ će u utorak točno u podne u Preporodnoj dvorani Narodnog doma u Zagrebu predstaviti izborni program. Šefica stranke otkrila je prije nekoliko dana kako će u središtu programa biti gospodarstvo. Dodirna točka sa Planom 21 Kukuriku koalicije su investicijski projekti. Premijerka je po predstavljanju izbornog programa oporbe već tada zaključila kako su oni prepisivali od njih. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 331
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa