Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Heavy metal svećenik (62) želi ići na svjetsku turneju

Cesare Bonizzi (62) u heavy metal glazbu se zaljubio na koncertu Metallice. Kolege kapucini ga podržavaju pod uvjetom da ne bude preglasan

Reuters
Foto: Reuters
6 komentara

Cesare Bonizzi (62), svećenik katoličkog reda kapucina, nakon svete mise odvažno kima glavom i pjeva o alkoholu koji zagrije srce, ali uništava jetru i važnosti sigurnog seksa. Pjeva na talijanskom i latinskom, a 18. album prevodi i na engleski jezik. Odjeven u tradicionalnu smeđu haljinu i sandale, s dugom bijelom bradom, postao je zvijezda heavy metal festivala gdje uz bok Iron Maidenu obožavatelje dovodi u ekstazu. Ljubav prema glazbi otkrio je prije 15 godina na koncertu Metallice.
- Pjevao sam laganije pjesme, ali heavy metal je pun energije i života pa sam osnovao grupu Fratello Metallo (Brat Metala), prisjeća se fratar. Jedan od desetero djece, Cesare je odrastao u sjevernoj Italiji. Radio je kao frizer i zavarivač, a nakon služenja vojnog roka, priključio se katoličkoj crkvi. Misionario je u Obali bjelokosti, a sad propovijeda u Milanu. Slušaju ga i ateisti, a jedan mu je poklonio metalnu krunicu od koje se Cesare ne odvaja. Pozive za nastupe dobio je iz Japana i Brazila.
- Problema sam imao s rijetkima koji heavy metal glazbu povezuju sa sotonizmom. Ne želim nikoga preobratiti na kršćanstvo, glazbom se bavim jer je predivna i znači mi sve u životu - kaže Cesare. Vatikan nikada nije komentirao njegovu strast, a kolege kapucini podržavaju ga pod uvjetom da ne bude preglasan.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message