Obavijesti

News

Komentari 233

Pao helikopter kod Zlarina: Iz mora su izvukli tijelo pilota

Pao helikopter kod Zlarina: Iz mora su izvukli tijelo pilota
8

Oko 11.20 sati vidio sam dva helikoptera Kiowa koji su letjeli iz smjera Vodica prema jugu. Kasnije smo vidjeli jedan helikopter i policiju, rekao nam je Tomislav Kranjac, predsjednik mjesnog odbora Zlarina

VIDEO

Vojni helikopter Kiowa OH-58 D pao je u more u ponedjeljak kod Šibenika, između Zlarina i Zablaća, potvrdili su nam vatrogasci, a nešto kasnije i MORH.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Pad vojnog helikoptera 01:13

Ministarstvo obrane sazvalo je izvanrednu presicu u 14.30 sati u Zemuniku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ministar obrane Damir Krstičević krenuo je prema Zadru.

Šibenik.in piše kako je iz mora izvučeno jedno tijelo. Provjerili smo tu informaciju i neslužbeno doznali kako su izvukli tijelo pilota te ga pokušali reanimirati. Nešto kasnije iz MORH-a je stigla potvrda. Jedan član posade je mrtav, drugoga još traže.

Kiowe su dio MORH-ove eskadrile, a dobili smo ih od SAD-a.

- U području otoka Zlarina i Zablaća došlo je do pada helikoptera Kiowe OH-58 D tijekom trenažnog leta u ponedjeljak 27. siječnja 2020. godine u 10,30 sati. Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade - objavio je MORH.

Tomislav Kranjac, predsjednik mjesnog odbora Zlarin, vidio je dvije Kiowe u letu. 

- Bio sam na rivi i čekao taxi brod. Oko 11 sati vidio sam dva helikoptera Kiowa koji su letjeli iz smjera Vodica prema jugu. Letjeli su normalno i nije bilo nekih naznaka da je nešto pošlo krivo. Mi smo krenuli ubrzo i vidio sam jedan helikopter kako kruži, pomorsku policiju i nešto još u moru. Sve se to izdogađalo u 5 do 10 minuta - rekao nam je Tomislav Kranjac.

Vatrogasci: Intervenrica i Eco-brod

- Dojavu o padu helikoptera u more između Zablaća i otoka Zlarina dobili smo u 11:11 sati. Na intervenciju smo izašli s pet vozila i deset vatrogasaca. Na intervenciju je upućen Eco-brod - javljaju šibenski vatrogasci. 

Nedavno objavili video: Hrvatski piloti voze i pucaju iz Kiowe

Nedavno je Hrvatsko ratno zrakoplovstvo objavilo video pilota koji su se godinu dana obučavali na helikopterima Kiowa Warrior, koje su Hrvatskoj donirale Sjedinjene Američke Države.

Kiowe su opremljene jednim od najsofisticiranijih i najsloženijih oružanih sustava, a hrvatske pilote obučavali su američki instruktori.

Prije godinu i pol prisilno sletio na Zlarin

Prije točno godinu i pol na otok Zlarin prisilno je sletio helikopter. U njemu je bilo troje ljudi, dvoje je zatražilo pomoć. Nitko nije teže ozlijeđen.

Pilotirao je hrvatski državljanin, a prevozio je dvoje putnika, muža i ženu iz Njemačke. Radilo se o civilnom helikopteru koji je prevozio turiste, a očevici su vidjeli kako mu ispadaju dijelovi.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:53

Uskoro više...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 233
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag