News

Komentari 49

Hernadiju su ukinuli istražni zatvor - povući će i tjeralicu?

Hernadiju su ukinuli istražni zatvor - povući će i tjeralicu?

Hernadi je zatražio putem svoje hrvatske odvjetnice Laure Valković, od Županijskog suda da opozove rješenje o određivanju istražnog zatvora koje je protiv njega doneseno u aferi Ina-MOL

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda kojim je predsjedavao sudac Vjeran Blažeković ukinulo je istražni zatvor bivšem glavnom direktoru MOL-a Zsoltu Tamasu Hernadiju i ako ova odluka postane pravomoćna, povući će se tjeralica za Hernadijem te će on slobodno moći dolaziti i u Hrvatsku. Na ovu odluku Uskok ima pravo žalbe na Vrhovnom sudu, piše Jutarnji list.

Hernadi je prošlog tjedna zatražio putem svoje hrvatske odvjetnice Laure Valković, od zagrebačkog Županijskog suda da opozove rješenje o određivanju istražnog zatvora koje je protiv njega doneseno u aferi Ina-MOL.

Hernadi je koncem prošle godine proglašen krivim za davanje mita bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

Prema prvostupanjskoj presudi, Sanader je za 10 milijuna eura mita pristao da će učiniti sve potrebno da MOL dobije prevladavajuća upravljačka prava nad Inom. Hernadiju je upravo zagrebački Županijski sud u više navrata određivao istražni zatvor temeljem čega je za njim raspisivan europski uhidbeni nalog te međunarodna tjeralica.

Najčitaniji članci