News

Komentari 0

'Heroji iz svakodnevnog života uvijek će mi biti inspiracija...'

'Heroji iz svakodnevnog života uvijek će mi biti inspiracija...'

Mlada glazbenica Lu Jakelić izvest će 23. veljače na dodjeli nagrada Ponos Hrvatske autorsku pjesmu ‘Jesmo li sami?’, s debitantskog albuma, i uveličati svečanost.

Mislim da kroz dobitnike i nagradu Ponos Hrvatske možemo uvidjeti i podsjećati se na to da pomoći ne mora značiti sudjelovati financijski ili ‘na sva zvona’. To je trenutak skrivene ljudskosti, kad srce zakuca na način koji nas čini ljudima, rekla je Lu Jakelić.

Mlada glazbenica nastupit će na ovogodišnjoj dodjeli nagrade 24sata - Ponos Hrvatske, 23. veljače u HRT-ovu Studiju 10. Izvest će autorsku pjesmu “Jesmo li sami?” s debitantskog albuma, koja će se savršeno uklopiti u program. Naime, ovog puta dodjela je posvećena herojima potresa i herojima zdravstva budući da su potresi i pandemija obilježili prethodnu godinu.

Uz to, ostali ovogodišnji dobitnici nagradu će dobiti zbog nevjerojatnih djela koja će zasigurno mnogima izmamiti suzu ili ih ostaviti bez riječi. Pjesma “Jesmo li sami?” dodatno će pridonijeti toj svečanoj atmosferi.

- Kad sam je pisala, nisam mogla zamisliti da će ‘sjesti’ na ova teža vremena dvije godine nakon. Jedan od stihova je: ‘Istina kaže - prvo se osjetimo, onda vidimo’ i nekako, kao da smo zbog pandemije, izolacije, strahova i teškoća osjećali jedni druge više... bez obzira na to što se nismo mogli vidjeti. Pjesma progovara o tome kako svaki čovjek nosi svoju težinu, a u izolaciji, samoći ili suočavanju sa strahom zaista postaje najsnažniji. Protekle godine to se pokazalo na globalnoj razini, pa mi je drago da svojim notama mogu proslaviti ljude u našoj državi koji su bili izrazito hrabri i empatični - rekla je Lu.

Otkrila je da bi voljela svoje ime i glazbu što češće usmjeriti prema humanitarnim akcijama.

- Surađujem s Unicefom, a pomogla sam i udrugama žena koje se bore protiv zloćudnih bolesti, osobama s intelektualnim teškoćama i njihovim obiteljima, Zakladi Ane Rukavine, Projektu Sreća... - rekla je glazbenica, koja ne krije da je prošla godina i za nju bila puna izazova.

- Naučila sam usporiti, biti zahvalna i još nježnija prema drugima, ali i sebi - kaže Lu. Dodala je da već ima napisano 16 novih pjesama te priprema novi album.

- Primjenjujem znanje i osjećaje koje sam stekla u dvije godine ciklusa albuma ‘Sve o čemu sam šutjela’. Kao i dosad, bit ću iskrena, hrabra i nadam se uvijek pomalo nedokučiva - priznala je Lu.

Izravni prijenos dodjele možete pratiti na Drugom programu Hrvatske radio-televizije u 20.05 sati. Radnim danom pratite priče o dobitnicima.

Najčitaniji članci