Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

HGSS: 'Još ima nade, znali smo pronaći ljude i za 10 dana'

Šokirani roditelji surferice iz Meksika koja je u ponedjeljak nestala u moru za olujnog nevremena stigli su u Bol. Potraga za njom i dalje traje, a pročelnik HGSS-a poručuje: 'Još ima nade'

6 komentara

Protekao je i četvrti dan potrage za meksičkom surfericom koja je nestala u ponedjeljak u moru kod Bola na Braču. Tako su na terenu u petak ponovno bila četiri broda, kopnene snage i helikopter koji pokušavaju pronaći nestalu djevojku. 

Podsjetimo, trojicu surfera koji su pohađali školu surfanja snažna bura je odnijela na otvoreno more. Dvoje surfera je spašeno, no zbog teških vremenskih uvjeta, potraga za nestalom Valerijom privremeno je obustavljena.

U Bol su stigli i roditelji nesretne djevojke koji su u šoku, ali se još nadaju kako će potraga sretno završiti. Njihov dolazak ovdje organizirala je Splićanka porijeklom s Bola koja živi u Los Angelesu koja je vidjela sve na društvenim mrežama. Putem njih je kontaktirala njene roditelje, objasnila im gdje je Bol i dovela ih ovdje uz pomoć meksičke vlade da sudjeluju u potrazi za svojim djetetom, piše RTL

Pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić izjavio je da još uvijek ima nade da djevojku pronađu živu. 

- Uvijek ima nade ukoliko turistica nije podlegla utapanju ili hipotermiji, ukoliko se domogla obale. Postoji šansa, nalazili smo ljude i nakon 10-ak dana - kazao je Prizmić.

DVOJE SURFERA SPAŠENO Još traže surfericu iz Meksika koja je nestala u moru kod Bola

Pročelnik HGSS-a već je ranije upozorio da bi bilo dobro da se u prevenciju ovakvih slučajeva uključi lokalna zajednica.

- Destinacija privlačne turistima koje ih na neki način ugošćuje moraju vrištati od upozorenja. Na samo da na svakom koraku moraju postojati natpisi upozorenja. Turisti moraju biti svjesni da će se nesreća sigurno dogoditi ukoliko se zanemare sigurnosne mjere, meteorološke prognoze.

- Ti turisti moraju imati jasnu poruku da će postati dio negativne statistike ukoliko se ne drže mjera. Tada destinacija iskazuje brigu i upozorenje i skida odgovornost sa sebe - kazao je.

Još jednom podsjeća kako još uvijek ima nade da je djevojka živa ako se uspjela dočepati obale ili zaklona.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message