Obavijesti

News

Komentari 20

HGSS u akcijama spašavanja: 'Naša upozorenja se ignoriraju'

HGSS u akcijama spašavanja: 'Naša upozorenja se ignoriraju'

Unatoč nastojanjima da prevencijom spriječimo nesreće, one se ponavljaju na istim mjestima. Naša upozorenja se ignoriraju, napisali su iz HGSS Zadar te opisali tri nedavne akcije spašavanja

VIDEO

Iz gotovo svih Stanica HGSS-a stižu vijesti o velikom broju akcija spašavanja.

- Unatoč nastojanjima da prevencijom spriječimo nesreće, one se ponavljaju na istim mjestima. Naša upozorenja se ignoriraju. Vremenski uvjeti koji trenutno vladaju neki i dalje smatraju “lijepim vremenom”. Mi uporno upozoravamo da VRUĆINA UBIJA! - napisali su iz HGSS-a Zadar.

Bez vode na stazu prema NP Paklenica

U srijedu su tri strana državljanina zapela na stazi preko zaseoka Tomići prema NP Paklenici, nepripremljeni i bez vode. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zalihe vode koje su ponijeli bile su dovoljne za polovicu staze. Od tri sata popodne do šest kada je pozvana pomoć bili su bez vode U ljetnim uvjetima koji trenutno vladaju pravilo je da je potrebno gotovo litra vode na sat - napisali su i podsjetili da na ovoj stazi nema hlada ni izvora vode.

Jedan od nepripremljenih stranaca je dehidrirao te zbog toga i iscprljenosti nije mogao nastaviti put. Dvojica su krenuli po pomoć. Djelatnici Parka su alarmirali dežurne spašavatelje HGSS-a Zadar koji su do iscrpljenog stranca došli za 15 minuta.

Nestao s plaže

U četvertak je na otoku Pagu nestao stariji muškarac, hrvatski državljanin, kojeg su zadnji put vidjeli oko 19 sati na putu prema plaži. Dan poslije pokrenuli su potragu, a u koju su se uključili i mještani, članovi lokalnog DVD-a i lučka kapetanije. Nije pronađena tog dana pa je u potragu pozvan i HGSS Zadar. Odmah je na teren izašlo zapovjedno vozilo, ubrzo je stigla dojava da je osoba pronađena živa i da je u tijeku medicinsko zbrinjavanje.

Upao u jamu duboku 20 metara

Iza ponoći u subotu mještanin Novigrada upao je u jamu u blizini naselja. Policija, vatrogasci i HMP koji su već bili na terenu zatražili su pomoć HGSS-a pri izvlačenju unesrećenog sa dubine od dvadesetak metara. Na teren je izašlo šest spašavatelja. Vatrogasci su ga upakirali u nosila te su ga, uz pomoć, počeli izvlačiti iz jame. Nakon 10 minuta su ga izvukli i predali Hitnoj medicinskoj pomoći. Akcija je trajala sat i pol.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti