Obavijesti

News

Komentari 382

Ubojica sa slobode: Ispravno je sud postupio jer nisam zvijer

Ubojica sa slobode: Ispravno je sud postupio jer nisam zvijer
21

Elvis Šopić (23), koji je 2008. ubio taksista Igora Ćustića (30), na slobodi će čekati pravomoćnu presudu od 15 godina. Otac ubijenog Igora ogorčen je pravosuđem

VIDEO

Elvis Šopić (23), koji je u siječnju 2008. godine brutalno ubio taksista Igora Ćustića (30) iz Murvice, danas popodne je pušten na slobodu iako je nepravomoćno osuđen na 15 godina zatvora. To nam je potvrdio njegov branitelj Smiljan Bakočević. Naime, nakon što mu je na ponovljenom suđenju kazna smanjena s 30 na 15 godina zatvora, sudsko vijeće mu je produljilo pritvor. Na tu se odluku žalio njegov branitelj, budući da je maksimalno zadržavanje u pritvoru tri godine. Vrhovni sud je žalbu uvažio i naložio Šopićevo puštanje iz zadarskog pritvora. Tako će ubojica na slobodi čekati pravomoćnost presude, o kojoj Vrhovni sud još nije odlučio.

Šopić: Nisam ga ubio namjerno

- Što dam vam kažem? Nisam mogao vjerovati da se to dogodilo. Presretan sam jer je sud postupio onako kako treba i jer je povjerovao da nisam monstrum i zvijer kakvim su me prikazali mediji - rekao je ispred kuće Elvis Šopić. Okupljenim novinarima u detalje je ispričao što se, prema njegovoj verziji, dogodilo kobne noći. Išao je, kaže, u Zadar prodati pušku, no kupac nije imao novac pa se morao praznih džepova vratiti u Raštević. Uzeo je taksi. Za vrijeme vožnje Ćustić ga je navodno pitao od kuda je, jer je imao "čudan" naglasak. Nakon što mu je Šopić odgovorio da je za vrijeme rata živio u Srbiji, Ćustić ga je, priča, počeo napadati da je "četnik".

- Primio me je za jaknu i u naguravanju puška je sama opalila - tvrdi Šopić i dodaje kako nije imao namjeru ubiti taksista te da nije zapalio njegov auto.

Prigovarao mi je za ekavicu i rekao mi da sam četnik, tvrdi Šopić

- A što mislite zašto sam pobjegao s mjesta nesreće. Zamislite kako to izgleda vidjeti mrtvog čovjeka ispred sebe. I danas se kajem zbog svega što se dogodilo jer je jedan život zauvijek izgubljen. Spreman sam odslužiti kaznu jer znam da tu večer nisam nosio pušku čovjek bi bio živ - rekao je Šopić. Na pitanje kako se onda automobil zapalio, rekao da je se zapalio sam i da tu mogućnost nisu isključili ni sudski vještaci.

Primio me je za jaknu i u naguravanju puška je sama opalila, ubojica Šopić

Istaknuo je da se želi ispričati Ćustićevoj obitelji i izraziti im sućut te da zna kako im ništa ne može vratiti sina. Najavio je i da u četvrtak ujutro ide u Centar za socijalnu skrb kako bi mu dopustili da vidi svog 3-godišnjeg sina, koji se rodio dok je bio u pritvoru.

- On će mi dati snage da sve ovo preživim - rekao je Šopić. Inače ispred Šopićeve kuće dežuraju policajci koji ga čuvaju da ga netko ne bi napao.

'Mora se poštivati načelo maksimalnog zadržavanja'

Marjan Bitanga, v.d. predsjednika Županijskog suda u Zadru nije upoznat s odlukom Vrhovnog suda te ju nije želio ni komentirati. Pojasnio je kako hrvatsko pravosuđe mora poštivati međunarodne ugovore koje su potpisali, a među ostalima da pritvor ne može zamijeniti kaznu te da je je on samo mjera osiguranja da će optuženik prisustvovati suđenju te da neće počiniti kazneno djelo. U ovom slučaju moralo se poštovati i načelo maksimalnog zadržavanja u pritvoru koje iznosi tri godine, rekao nam je Bitanga. 

Otac ubijenog Igora: Strašno kakvo je naše pravosuđe

- Ne mogu vjerovati. Ne znam što bih rekao. Strašno kakvo je naše pravosuđe. Čini mi se da se namjerno odugovlačio proces kako bi on bio pušten na slobodu. Sad će još pobjeći preko granice i nikad neće odgovarat za ono što je učinio. Sad kad je ne slobodi mogao bi ponovno nekog ubiti - teškim glasom rekao nam je otac pokojnog Igora, Pilip Ćustić.  Za vijest o puštanju Šopića iz pritvora čuo je u autu oko 18 sati, kratko nakon što je izašao iz pritvora. Kaže da nije mogao vjerovati svojim ušima.

Ubio ga jer je bio prvi taksist u redu

Podsjetimo, Šopić je Ćustića ubio hicem u glavu iz skraćene lovačke puške, i to iz neposredne blizine dok je sjedio na suvozačevu mjestu. Nakon toga je, da prekrije tragove, zapalio automobil u kojem je izgorjelo Ćustićevo tijelo. Taksista nije poznavao od ranije, a izabrao ga je jer mu je prvi na redu za vožnju. Šopić je ubojstvo odmah priznao, no tijekom sudskog postupka rekao je da taksista nije imao namjeru usmrtiti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 382
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina
Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom