Obavijesti

News

Komentari 19

Hloverka kaže da nije luda, a Vlada je pohvalila Šukera

Hloverka kaže da nije luda, a Vlada je pohvalila Šukera
7

Iz Vlade su rekli da se ministar Ivan Šuker sjajno snašao pored Hloverke. Upitala se bi li Šuker prema mlađoj novinarki postupio kao prema njoj

VIDEO

Sjedanjem u krilo ministru Šukeru pokazala sam što znači raditi komercijalno. Da je moj potez bio komercijalan, pokazuje to što me zovu novinari svih redakcija. Nisam to planirala učiniti, bio je to spontan potez, kaže Hloverka Novak Srzić. Nije joj bilo neugodno što ju je ministar odbio niti što joj je u četvrtak u “Otvorenom”, čija je tema bila odluka Vlade da se RTV pristojba smanji s 80 na 60 kuna, rekao da je njezino ponašanje neodgovorno i neukusno te odraz stanja na HRT-u.
- Kad bi na HRT-u zaista vladao takav, moj duh, našoj bi kući cvale ruže. Nisam poludjela, moj potez je legitimno novinarsko sredstvo - odgovara Hlo. Nije se čula s ministrom Šukerom nakon Otvorenog, rekla je za Jutarnji list. Sigurna je da nije ljut i uvrijeđen, a ne misli ponoviti nešto slično. Upitala se bi li Šuker postupio isto da mu je to pokušala napraviti neka mlađa novinarka.
Vodstvo HRT-a njezin potez nije htjelo komentirati, a glasnogovornik Danko Družijanić je rekao da Hloverka kao urednica emisije ima autorsku slobodu.
- Bila je to zgodna i televizična ilustracija onoga o čemu je počeo govoriti ministar - smatra Zoran Šprajc. Ministar financija više nije htio komentirati Hloverkin potez, a Vlada je pohvalila njegovo ponašanje u emisiji.
- Ministar Ivan Šuker se sjajno snašao i reagirao primjereno situaciji - rekli su iz Vlade. HDZ-ovac Krunoslav Markovinović je Hloverkino ponašanje nazvao otužnim.
- Nije fer ni što je Hloverka Novak Srzić tako podcijenila rad ljudi na komercijalnim televizijama - rekao je Markovinović.
Hloverka je na konferenciji za novinare Sindikata HRT-a povodom smanjenja RTV pristojbe rekla da s takvim sredstvima javna televizija neće moći raditi, čime će najviše izgubiti gledatelji. Kandidat za ravnatelja HRT-a na nedavnim natječajima Goran Rotim reagirao je na izjavu Ivana Šukera u “Otvorenom” da HRT državi duguje između 300 i 700 milijuna kuna.
- Ako ministar financija ne zna jesmo li državi dužni 300 ili 700 milijuna, to je neozbiljno i treba podnijeti ostavku - rekao je. Željko Valčić iz Sindikata novinara pozvao je Biškupića da podnese ostavku jer je Ministarstvo kulture predložilo smanjenje pristojbe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca