Obavijesti

News

Komentari 73

Hloverka: Za Novu TV sam radila više na prijateljskoj bazi

Hloverka: Za Novu TV sam radila više na prijateljskoj bazi
3

Bivša urednica HTV-a svjedočila je u petak u nastavku suđenja za aferu Core Media. Tvrdi da za povremenu suradnju s Novom TV nije primala nikakav novac

VIDEO

Hloverka Novak Srzić, bivša urednica HTV-a, svjedočila je u petak na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja za aferu Core Media

Prema optužnici bivši supružnici Vladimir Sellier Šelebaj i Dijana Čuljak su preko fiktivnih računa tvrtke Core Media izvlačili novac za milijunske nepostojeće poslove, a isplaćivali su i stotine tisuća kuna provizije. Nelegalne transakcije događale su se u razdoblju od 2005. do 2008. 

Izvukli su 24 milijuna kuna, državni proračun oštetili za oko četiri i pol milijuna kuna, a ilegalnu dobit su tvrdi Uskok, dijelili popola.

Novak Srzić tvrdila je kako je njezin angažman u emisijama vanjske produkcije konkurentske Nove TV, u trenutku dok je radila za javnu televiziju, bio na prijateljskoj bazi da za to nije primila nikakav novac.

Šelebajev odvjetnik prigovorio na istinitost njezinih tvrdnji

Branitelj prvooptuženog Vladimira Selliera Šelebaja odvjetnik Nediljko Ivančević, prigovorio je istinitosti njezinog iskaza, aludirajući da je osim prijateljstva s vlasnikom producentske tvrtke Core Media, prvooptuženim Šelebajem i njegovom bivšom ženom petooptuženom Dijanom Čuljak bilo i konkretnih materijalnih naknada o čemu su govorili i raniji svjedoci.

- "Trenirali ste" Željka Rogošića i Sašu Čeramilca, došli ste u studio gledati kako rade s kamerom. Jeste li uopće obavijestili vašeg ravnatelja Vanju Sutlića o tom angažmanu za Core Mediju - upitao ju je Ivančević.

Novak Srzić: Zar je poslovni angažman da ja gledam vas kako postavljate pločice u kući?

- To nije angažman, zar bio bio poslovni angažman da ja gledam vas kako postavljate pločice u kući - dometnula je Srzić Novak. 

Dodala je i kako su, primjerice, u emisiji "U sridu" gostovali i nekadašnji čelnici javne televizije poput Mirka Galića.

Tužiteljica, ali i sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Jasna Galešić upozorili su je na razlike u svjedočenju u odnosu na lanjski iskaz o sukobu interesa njezine nekadašnje prijateljice i podređene voditeljice Dijane Čuljak, koja je po iskazima svjedoka bila glavni kreator projekata Core Medije i bila u sukobu interesa kao visoko plaćena urednica na javnoj televiziji.

'Dijana je došla kod mene sva histerična i luda!'

- Mene su EPH i Jutarnji napadali baš zbog Čuljak. Dijana je došla kod mene sva histerična i luda! Pitala sam je što da kažem Sutliću o navodnom sukobu interesa, koji joj se imputira. Ona mi je rekla "reci što hoćeš. On sve zna, ako treba može sve provjeriti u DORH-u." Rekla mi je da, čak i da je tako, morala se osigurati u slučaju razlaza ili razvoda sa Šelebajem jer mora misliti i na svoje dijete - ispričala je Novak Srzić. 

No tužiteljica ju je suočila s ranijim, drukčijim iskazom.

- Rekli ste kako vam je na vaše pitanje dometnula bez ograda "pa što onda" i da se morala osigurati, a vi ste zaključili da vam je cijelo vrijeme lagala, to piše u vašem iskazu - upozorila je tužiteljica. 

'Dijelovi riječi ispali su iz zapisnika'

Hloverka je rekla kako to nije točno i dodala kako su dijelovi njezinih riječi ispali iz zapisnika istražitelja

Srzić Novak tvrdila je i da ne zna koja je bila poslovna uloga Dijane Čuljak osim "u kreiranju emisija, davanju sugestija i komentara." 

Požalila se da se našla meti Edvina Softića, koji je joj je zaprijetio da će povući veze i razvlačiti je po Jutarnjem listu, ukoliko kao šefica ne nagovori Čuljak da vrati novce koje držala kod sebe. 

Novak Srzić žurno svjedočila jer je morala na drugo ročište

Hloverka Srzić Novak u petak je žurila sa svjedočenjem jer ju čekalo i ročište u parnici sa Softićem, koji ju je tužio jer ga je prozvala "polusvijetom".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.