Obavijesti

News

Komentari 61

HNS Varaždin: Martinčević i Koračević žele napraviti nered

HNS Varaždin:  Martinčević i Koračević žele napraviti nered
7

Zastupnik Jozo Radoš (HNS) u Saboru je kazao da Martinčević i Koračević "definitivno ne poštuju odluke stranke" kada je u pitanju izbacivanje Radimira Čačića

VIDEO

Predsjedništvo HNS-a Varaždinske županije predložilo je središnjici stranke da raspravi o statusu Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića. Ta tema doći će na dnevni red, ali kada još nije poznato. Razlog da se raspravlja o statusu navedenog dvojca je što ne poštuju statut stranke i štete njezinom ugledu.

- Zadnjih 20 dana pokušali su napraviti nered i unijeti nemir u županijskoj organizaciji - kazao nam je predsjednik HNS-a Varaždinske županije Predrag Štromar.

Točka na i bila je tiskovna konferencija koju je u četvrtak bez znanja bilo koga u stranci i bez ikakvog stranačkog obilježja sazvala sama Martinčević. Štromar kaže da su pokušali razgovarati sa zastupnicom i Koračevićem te čuti žele li biti članovi HNS-a, ali to nisu uspjeli. Naime, nakon izbačenog Radimira Čačića upravo su Martinčević i Koračević najglasnije kritizirali postupak vodstva stranke.

Zastupnik Jozo Radoš (HNS) u Saboru je kazao da Martinčević i Koračević "definitivno ne poštuju odluke stranke" kada je u pitanju izbacivanje Radimira Čačića. Kazao je da niti jedna politička stranka pa tako i HNS ne može tolerirati takvu vrstu ponašanja. Logično mu je i da se u takvim okolnostima poduzmu neke mjere.

- Stranka je elegantno, efikasno i brzo riješila pitanje Radimira Čačića. To pitanje se ne smije stalno ponavljati i opterećivati rad stranke. Stranka mora prekinuti tu vrstu aktivnosti, jer to postaje glavna tema. HNS će morati poduzeti neke mjere, a kakve će one biti to ćemo vidjeti - kazao je Radoš.

Batinić: Martinčević i Koračević su se ogriješili o statut stranke

- Ne moramo svi misliti isto. HNS je demokratska stranka. Međutim, krivo ste informirani. Radi se o preispitivanju statusa pojedinih članova stranke s obzirom na njihov rad u javnosti - rekao je Milorad Batinić. 

Na pitanje što su to Martinčević i Koračević učinili, rekao je da su se ogriješili o Statut, akte i poslovnik stranke te da nisu poštovali kodeks. Odgovorio je i na pitanje jesu li krivi zato što su branili Čačića.

- Ne samo to. I druge stvari - rekao je, ali nije pojasnio koje su to druge stvari. Na kraju je dodao da u HNS-u ima mjesta za svakoga tko želi dobrovoljno ući u stranku i dati svoj doprinos.

- Međutim, moraju se poštivati određena pravila - upozorio je.

Mrak Taritaš: Ako mislite različito, onda odete i djelujete drugdje

Ministrica Anka Mrak Taritaš, također HNS-ovka, rekla je kako još treba vidjeti o čemu je točno riječ.

- Ja sam od pola 10 u sabornici. Odluku će donijeti predsjedništvo. Nikog nitko ne prisiljava da bude u stranci. Tko ima iste ciljeve i ideje bit će zajedno u stranci. Tko nema, ići će nekim drugim putem. Kad mislite različito onda odete i djelujete negdje drugdje. To je slobodna volja svakog od nas - poručila je.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..